Recepti 26. veljače 2015.

Jackie čoko tart

Jackie čoko tart
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Srednje

Potrebno vam je

  • 250 g oštrog brašna
  • 125 g maslaca
  • 1 kom jaje
  • 90 g šećera u prahu
  • 350 g čokolade
  • 390 ml vrhnja za šlag
  • 2 žlica meda
  • 2 žličica Jack Daniels

Priprema

  1. U posudu stavite prosijano brašno i maslac i zdrobite zajedno da dobije izgled krupice. Potom dodajte šećer i jaje i umijesite glatko tijesto.
  2. Zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na sat vremena.
  3. Kalup namažite maslacem i pobrašnite, a tijesto razvaljajte u obliku kalupa, stavite u kalup i nježno pritisnite na rubovima. Višak izrežite (ja sam od viška radila male košarice), tijesto izbodite vilicom, te ponovo stavite u hladnjak na 15 minuta.
  4. Na tijesto stavite papir za pečenje i suhi grah ili rižu kako bi tijesto tijekom pečenja ostalo tanko.
  5. Upalite pećnicu na 180 °C i stavite peći na 15 minuta, zatim maknite “uteg” i stavite još 5 minuta u pećnicu.
  6. Vrhnje za šlag zagrijete do vrenja te prelijete preko čokolade, maslaca i meda. Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu, zatim dodajte Jackie (možete više od 2 žilce prema želji). Promiješajte i ostavite da se malo prohladi.
  7. Smjesu prelijete preko tijesta i ostavite u hladnjaku da se stegne. Jackie čoko tart | Author: Foodiona Foodiona

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.