gastro postao
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Srednje
Potrebno vam je
- 250 g oštrog brašna
- 125 g maslaca
- 1 kom jaje
- 90 g šećera u prahu
- 350 g čokolade
- 390 ml vrhnja za šlag
- 2 žlica meda
- 2 žličica Jack Daniels
Priprema
- U posudu stavite prosijano brašno i maslac i zdrobite zajedno da dobije izgled krupice. Potom dodajte šećer i jaje i umijesite glatko tijesto.
- Zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na sat vremena.
- Kalup namažite maslacem i pobrašnite, a tijesto razvaljajte u obliku kalupa, stavite u kalup i nježno pritisnite na rubovima. Višak izrežite (ja sam od viška radila male košarice), tijesto izbodite vilicom, te ponovo stavite u hladnjak na 15 minuta.
- Na tijesto stavite papir za pečenje i suhi grah ili rižu kako bi tijesto tijekom pečenja ostalo tanko.
- Upalite pećnicu na 180 °C i stavite peći na 15 minuta, zatim maknite “uteg” i stavite još 5 minuta u pećnicu.
- Vrhnje za šlag zagrijete do vrenja te prelijete preko čokolade, maslaca i meda. Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu, zatim dodajte Jackie (možete više od 2 žilce prema želji). Promiješajte i ostavite da se malo prohladi.
- Smjesu prelijete preko tijesta i ostavite u hladnjaku da se stegne.