Recepti 08. lipnja 2015.

Jagodasta :D

Jagodasta :D
gastro postao gastro.24sata.hr
U slast :D

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Srednje

biskvitna kora:

  • 75 g čokolade za kuhanje 55% kakaa
  • 3 kom jajeta
  • 30 g smeđeg šećera
  • 1 žličica sode bikarbone (1 /3 žličice ne da unjeti takav broj)
  • 1 žlica crnog brašna

za posipanje kore:

  • 3 žličica domaćeg čokoladnog likera ili mlijeka ako jedu djeca

Čokoladna krema:

  • 500 ml slatkog tučenog vrhnja
  • 250 g čokolade sa 75% kakaa

voćna krema:

  • 500 ml slatkog tučenog vrhnja
  • 200 g svježeg posnog sira
  • 150 g krem sira
  • 100 g šećera u prahu
  • 500 g svježih domaćih jagoda

i još po želji i ukusu i želji za dekoriranjem :

  • 2 kom šlaga u prahu
  • 4 kom (odokativno i po želji) listića mente
  • 1 kom preljeva za torte

Priprema

  1. Žumanjke umutiti sa šećerom, dodati rastopljenu čokoladu i brašno i sodu bb.U bjeljanke dodati prstohvat soli i umutiti ih mikserom i dodati ručno u smjesu sa žumanjkom.U obruč za torte izrezati papir za pečenje i staviti smjesu u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 20 minuta. Vrelo vrhnje za kuhanje presuti preko natrgane čokolade, mješati dok se ne poveže i dobro ohladiti. Jagodasta :D | Author: mirjana15 foto: mirjana15
  2. Do tada jagode staviti u mulitpraktik sa šećerom u prahu i doboro neka se prožme, dodati krem sir i još kratko doraditi kremu u mulitpraktiku.Slatko tučeno vrhnje izraditi dobro mikserom i u tu smjesu dodati kremu od jagoda i krem sira. Jagodasta :D | Author: mirjana15 foto: mirjana15
  3. Na ohlađenu koru prvo staviti čokoladnu kremu pa nakon toga staviti kremu od jagoda i sira te ukrasiti sa šlagom. Dekorirati po želji sa još jagoda i šlaga i koji listić mente po ukusu, ako volite tu kombinaciju :) Jagodasta :D | Author: mirjana15 foto: mirjana15
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mirjana15 10:25 10. Lipanj 2015.

    Zašto nema slike u mom receptu a poslala sam i naslovnu i slike izrade?