gastro postao
U slast :D
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Srednje
biskvitna kora:
- 75 g čokolade za kuhanje 55% kakaa
- 3 kom jajeta
- 30 g smeđeg šećera
- 1 žličica sode bikarbone (1 /3 žličice ne da unjeti takav broj)
- 1 žlica crnog brašna
za posipanje kore:
- 3 žličica domaćeg čokoladnog likera ili mlijeka ako jedu djeca
Čokoladna krema:
- 500 ml slatkog tučenog vrhnja
- 250 g čokolade sa 75% kakaa
voćna krema:
- 500 ml slatkog tučenog vrhnja
- 200 g svježeg posnog sira
- 150 g krem sira
- 100 g šećera u prahu
- 500 g svježih domaćih jagoda
i još po želji i ukusu i želji za dekoriranjem :
- 2 kom šlaga u prahu
- 4 kom (odokativno i po želji) listića mente
- 1 kom preljeva za torte
Priprema
- Žumanjke umutiti sa šećerom, dodati rastopljenu čokoladu i brašno i sodu bb.U bjeljanke dodati prstohvat soli i umutiti ih mikserom i dodati ručno u smjesu sa žumanjkom.U obruč za torte izrezati papir za pečenje i staviti smjesu u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 20 minuta. Vrelo vrhnje za kuhanje presuti preko natrgane čokolade, mješati dok se ne poveže i dobro ohladiti.
- Do tada jagode staviti u mulitpraktik sa šećerom u prahu i doboro neka se prožme, dodati krem sir i još kratko doraditi kremu u mulitpraktiku.Slatko tučeno vrhnje izraditi dobro mikserom i u tu smjesu dodati kremu od jagoda i krem sira.
- Na ohlađenu koru prvo staviti čokoladnu kremu pa nakon toga staviti kremu od jagoda i sira te ukrasiti sa šlagom. Dekorirati po želji sa još jagoda i šlaga i koji listić mente po ukusu, ako volite tu kombinaciju :)