gastro postao
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 166
Jaja i piletina
- 1 kom luk ,crveni
- 2 žlica ulje maslinovo
- 750 g mljevena piletina
- 1 kom bjelanjak kokošji
- 1.50 šalica krušne mrvice
- 1 šalica peršin, list
- limunova korica
- 4 kom jaje kokošje
- 750 g krumpir, zreli
Salata
- 0.25 kom kupus glavati, bijeli
- 2 kom rotkvica, crvena
- 1 kom ulje maslinovo
- sol
- papar
- list bosiljka
- jabučni ocat
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°c. Lim obložite masnim papirom, a četiri kalupa za muffine premažite maslinovim uljem. Ispirjajte sjeckani luk pa dodajte šalicu mrvica, meso, limunovu koru, bjelanjak i polovicu peršina. Sve promiješajte.
- Trećinu rupe za muffin napunite tom smjesom, utisnite kuhano jaje pa prekrijte ostatkom smjese. Pospite ostatkom mrvica i poprskajte maslinovim uljem.
- Na lim položite narezane krumpire. Pecite istodobno u pećnici oko 40 min. Prije posluživanja poprskajte krumpire limunovim sokom te pospite ostatkom peršina. Sve pomiješajte i poslužite s jajima.
- Kupus sitno naribajte, a rotkvice i luk nasjeckajte. Pomiješajte te začinite maslinovim uljem, solju, paprom i jabučnim octom. Ukrasite listićima bosiljka.