Recepti 07. listopada 2014.

Jaja u pilećem omotaču

gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 166

Jaja i piletina

  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 750 g mljevena piletina
  • 1 kom bjelanjak kokošji
  • 1.50 šalica krušne mrvice
  • 1 šalica peršin, list
  • limunova korica
  • 4 kom jaje kokošje
  • 750 g krumpir, zreli

Salata

  • 0.25 kom kupus glavati, bijeli
  • 2 kom rotkvica, crvena
  • 1 kom ulje maslinovo
  • sol
  • papar
  • list bosiljka
  • jabučni ocat

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°c. Lim obložite masnim papirom, a četiri kalupa za muffine premažite maslinovim uljem. Ispirjajte sjeckani luk pa dodajte šalicu mrvica, meso, limunovu koru, bjelanjak i polovicu peršina. Sve promiješajte.
  2. Trećinu rupe za muffin napunite tom smjesom, utisnite kuhano jaje pa prekrijte ostatkom smjese. Pospite ostatkom mrvica i poprskajte maslinovim uljem.
  3. Na lim položite narezane krumpire. Pecite istodobno u pećnici oko 40 min. Prije posluživanja poprskajte krumpire limunovim sokom te pospite ostatkom peršina. Sve pomiješajte i poslužite s jajima.
  4. Kupus sitno naribajte, a rotkvice i luk nasjeckajte. Pomiješajte te začinite maslinovim uljem, solju, paprom i jabučnim octom. Ukrasite listićima bosiljka.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.