Recepti 13. studenoga 2017.

Jamiejevi raspucanci s tamnom čokoladom

Jamie Oliver
foto: Youtube/Martha Stewart
gastro postao gastro.24sata.hr
Bacite oko na recept popularnog Jamieja Olivera za svima poznate i obožavane raspucance.

Vjerujemo da ste već jeli ove slatke kolačiće, koji se često nazivaju i čokoladnim ili božićnim kruhekima. Uz ovih sedam sastojaka i Jamiejev postupak upravo će vaši ove godine biti najukusniji i najljepši.

Kako bi zaista ispali savršeni, smjesu pripremite večer ranije i pustite da odstoji u hladnjaku. 

 

Možda vas zanima... Najslađi zalogaji: Thumbprint keksići s limunom Kolumne

 

Sastojci:

  • 150 g oljuštenih badema
  • 450 g šećera u prahu
  • 2 žlice kakaa
  • 100 g tamne čokolade
  • 2 bjelanjka
  • 1 žlica ekstrakta badema
  • 1 štapić vanilije

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 100 stupnjeva, rasporedite oljuštene bademe na lim za pečenje i pecite ih 5 minuta, a zatim ih pustite da se ohlade.
  2. Stavite ih u blender s dvije žlice šećera u prahu i usitnite ih. 
  3. Pomiješajte 180 g šećera u prahu s kakaom, a zatim ubacite smjesu s bademima i stavite sa strane.
  4. U zasebnoj zdjeli istucite bjelanjke u čvrsti snijeg, dodajte vaniliju i ekstrakt badema.
  5. Postepeno bjelanjke dodajte u smjesu s bademima. Rastopite čokoladu na laganoj vatri, pustite dvije minute da se ohladi, a zatim dodajte i nju.
  6. Dobro izmiješajte, pokrijte folijom i ostavite da stoji preko noći.
  7. Sljedećeg dana zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva i dva lima prekrijte papirom za pečenje. 
  8. Izvadite tijesto iz hladnjaka i pričekajte desetak minuta prije valjanja. Za to vrijeme prekrijte površinu ostatkom šećera u prahu.
  9. Podijelite smjesu na dva dijela i razvaljajte u duguljastu kobasicu promjera otprilike četiri centimetra, a zatim je narežite na 25 kolutića.
  10. Posložite ih na lim i pecite 18-20 minuta, dok ne popucaju na površini. Ostavite ih da se ohlade prije no što ih prebacite u kutiju za kolače.

Uživajte!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.