Recepti 13. listopada 2014.

Janjeći pilav

gastro postao gastro.24sata.hr
Pilav je jelo najpopularnije u Turskoj, gdje se priprema u raznim kombinacijama

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 832

Potrebno vam je

  • 750 g janjetina, mršava
  • 150 g mast svinjska, nesoljena
  • 100 g luk ,crveni
  • 300 g riža, polirana (ili brašno )
  • 15 g sol
  • 5 g svježe mljeveni papar
  • 2 kom paprika, babura
  • 100 g rajčica, crvena
  • lovorov list
  • peršin, list
  • majčina dušica
  • celer, list
  • papar u zrnu

Priprema

  1. Meso izrežite na krupnije komade i stavite u vodu da prokuha.
  2. Kad je napola kuhano, procijedite vodu, meso operite i vratite ga u vodu te dodajte sol, papar, lovor, peršin, majčinu dušicu i celer.
  3. Crveni luk očistite, nasjeckajte i popržite na masnoći. Dodajte papriku.
  4. Za to vrijeme operite rižu i izmjerite u koliko velikih šalica za kavu stane cijela količina riže. Popržite je na luku.
  5. Sve zalijte vodom od mesa (na šalicu riže idu dvije šalice vode). dodajte meso, papar, rajčicu i sol.
  6. Prokuhajte, a zatim pilav stavite u na 30 minuta u pećnicu.

Pilav je jelo najpopularnije u Turskoj, gdje se priprema u raznim kombinacijama

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.