gastro postao
Pilav je jelo najpopularnije u Turskoj, gdje se priprema u raznim kombinacijama
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 832
Potrebno vam je
- 750 g janjetina, mršava
- 150 g mast svinjska, nesoljena
- 100 g luk ,crveni
- 300 g riža, polirana (ili brašno )
- 15 g sol
- 5 g svježe mljeveni papar
- 2 kom paprika, babura
- 100 g rajčica, crvena
- lovorov list
- peršin, list
- majčina dušica
- celer, list
- papar u zrnu
Priprema
- Meso izrežite na krupnije komade i stavite u vodu da prokuha.
- Kad je napola kuhano, procijedite vodu, meso operite i vratite ga u vodu te dodajte sol, papar, lovor, peršin, majčinu dušicu i celer.
- Crveni luk očistite, nasjeckajte i popržite na masnoći. Dodajte papriku.
- Za to vrijeme operite rižu i izmjerite u koliko velikih šalica za kavu stane cijela količina riže. Popržite je na luku.
- Sve zalijte vodom od mesa (na šalicu riže idu dvije šalice vode). dodajte meso, papar, rajčicu i sol.
- Prokuhajte, a zatim pilav stavite u na 30 minuta u pećnicu.
Pilav je jelo najpopularnije u Turskoj, gdje se priprema u raznim kombinacijama
Izvor Skuhatćute