gastro postao
Omiljena janjetina na malo drugačiji način
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 516
Potrebno vam je
- 1000 g janjetina, but
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 150 g slanutak, suhi
- 200 g bob (mladi sirovi)
- 200 g mediteranske trave
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 grančica ružmarin
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Janjećem butu izvadite srednju kost, začinite solju i paprom, položite grančicu ružmarina, povežite sa špagom, zalijte sa maslinovim uljem i na laganoj vatri pecite u pećnici sat i pol na 175 C uz stalno podlijevanje.
- Slanutak koji ste dan ranije namočili u vodu, kuhajte u slanoj vodi dok ne omekša.
- Luk i češnjak sitno narežite i dinstajte na malo maslinovog ulja dok se ne zarumeni, dodajte bob i kuhajte slanutak, podlijte vodom, začinite solju i paprom i kuhajte 15 min. na laganoj vatri.
- Mišanciju - mirisne trave (mješavina divljih trava koje se beru u rano proljeće u dalmatinskom priobalju i zagori te po otocima) operite, te dodajte uz slanutak i bob i kuhajte još desetak minuta.
- Kada je janjetina pečena dodajte joj bob, slanutak i mišanciju.
Izvor "Uskrsna kuharica", Večernji list