gastro postao
Neodoljiva i sočna janjetina u marinadi i pestu
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 607
Pesto
- 1 šalica pinjoli
- 2 žlica list bosiljka
- 1.50 šalica menta
- 0.75 šalica peršin, list
- 0.50 šalica parmezan
- 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
Ostalo
- 2500 g janjetina, mršava
- 1 mala žlica origano
- 1 mala žlica majčina dušica
- 1 mala žlica sol
Priprema
- Premažite janjetinu uljem. Pomiješajte origano, majčinu dušicu, ružmarin, papar i sol pa utrljajte u meso. Ostavite da se marinira.
- Pripremite pesto. Ispasirajte češnjak pa dodajte pinjole. Umiješajte pola začinskog bilja i kratko propasirajte. Dodajte ostatak pa umiješajte sol, papar i parmezan te još izmiksajte. Dok blender ili mikser radi, polako ulijevajte ulje.
- Premažite meso pestom. Stavite u lim za pečenje s povrćem i krumpirom. Ulijte malo vode i ulja. Prekrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 190°c oko 90 minuta. Pred kraj pečenja skinite foliju kako bi janjetina poprimila lijepu boju. Prema potrebi, prelijte je sokom od pečenja.
Izvor Skuhatćute