gastro postao
                                            
                                        
                                    Neodoljiva i sočna janjetina u marinadi i pestu 
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 607
Pesto
- 1 šalica pinjoli
 - 2 žlica list bosiljka
 - 1.50 šalica menta
 - 0.75 šalica peršin, list
 - 0.50 šalica parmezan
 - 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
 - ulje maslinovo
 
Ostalo
- 2500 g janjetina, mršava
 - 1 mala žlica origano
 - 1 mala žlica majčina dušica
 - 1 mala žlica sol
 
Priprema
- Premažite janjetinu uljem. Pomiješajte origano, majčinu dušicu, ružmarin, papar i sol pa utrljajte u meso. Ostavite da se marinira.
 - Pripremite pesto. Ispasirajte češnjak pa dodajte pinjole. Umiješajte pola začinskog bilja i kratko propasirajte. Dodajte ostatak pa umiješajte sol, papar i parmezan te još izmiksajte. Dok blender ili mikser radi, polako ulijevajte ulje.
 - Premažite meso pestom. Stavite u lim za pečenje s povrćem i krumpirom. Ulijte malo vode i ulja. Prekrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 190°c oko 90 minuta. Pred kraj pečenja skinite foliju kako bi janjetina poprimila lijepu boju. Prema potrebi, prelijte je sokom od pečenja.
 
Izvor Skuhatćute