Recepti 03. listopada 2014.

Janjetina s pestom od metvice Guya Fierija

Janjetina s pestom od metvice Guya Fierija
gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljiva i sočna janjetina u marinadi i pestu

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 607

Pesto

  • 1 šalica pinjoli
  • 2 žlica list bosiljka
  • 1.50 šalica menta
  • 0.75 šalica peršin, list
  • 0.50 šalica parmezan
  • 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo

Ostalo

  • 2500 g janjetina, mršava
  • 1 mala žlica origano
  • 1 mala žlica majčina dušica
  • 1 mala žlica sol

Priprema

  1. Premažite janjetinu uljem. Pomiješajte origano, majčinu dušicu, ružmarin, papar i sol pa utrljajte u meso. Ostavite da se marinira.
  2. Pripremite pesto. Ispasirajte češnjak pa dodajte pinjole. Umiješajte pola začinskog bilja i kratko propasirajte. Dodajte ostatak pa umiješajte sol, papar i parmezan te još izmiksajte. Dok blender ili mikser radi, polako ulijevajte ulje.
  3. Premažite meso pestom. Stavite u lim za pečenje s povrćem i krumpirom. Ulijte malo vode i ulja. Prekrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 190°c oko 90 minuta. Pred kraj pečenja skinite foliju kako bi janjetina poprimila lijepu boju. Prema potrebi, prelijte je sokom od pečenja.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.