Recepti 06. listopada 2014.

Janjetina s povrćem u umaku od mladog luka

gastro postao gastro.24sata.hr
Pržena marinirana janjetina odlično se slaže s pečenim krumirom i šparogama

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 470

Janjetina i povrće

  • 1000 g janjetina, mršava
  • 125 ml vino bijelo
  • 2 režanj češnjak
  • 0.25 šalica menta
  • 2 žlica ružmarin
  • 2 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 6 kom krumpir, zreli
  • 2 šaka šparoge, divlje

Umak

  • 60 ml alkoholni ocat
  • 60 ml ulje maslinovo
  • 2 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 0.25 šalica menta
  • 2 kom mladi luk
  • 1 žlica čili papričica

Priprema

  1. Razrežite meso pa ga stavite u vatrostalnu posudu. Pomiješajte vino, češnjak, metvicu, ružmarin, šećer i pola ulja pa time prelijte meso. Prekrijte plastičnom folijom i ostavite da se marinira dva sata.
  2. Ugrijte roštilj-tavu. Ocijedite meso od viška marinade pa ga pržite sa svake strane pet minuta. Smanjite vatru pa poklopite i pržite još deset minuta. Prebacite na tanjur, pokrijte aluminijskom folijom i ostavite da odstoji 15 minuta.
  3. U međuvremenu, premažite krumpire nasjeckane na ploške i šparoge s ostatkom ulja pa začinite solju i paprom. Pecite krumpire i šparoge na ugrijanoj roštilj- tavi oko dvije minute sa svake strane pa prebacite na tanjur.
  4. Napravite umak. Pomiješajte ocat, ulje, šećer, metvicu, luk i ljutu papričicu u tegli ili plastičnoj vrećici sa zatvaračem pa sve protresite. Poredajte meso na tanjuru s povrćem i prelijte umakom te poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.