gastro postao
Internet je prepun recepata za brzinske poslastice koje ne uzimaju mnogo vremena i truda, a one koje se ne peku su definitivno na samom vrhu pretrage!
Pronašli smo i odabrali čokoladnu keks tortu koja se ne peče, a uspjet će čak i onome tko nikad u životu nije pravio nikakvu poslasticu, jer je priprema jako jednostavna!
Što vam je sve potrebno za ovu tortu?
- 800 g keksa
- 100 g oraha
- 200 g šećera
- 60 g kakaa
- 240 ml vode
- 150 g maslaca
- žličica ekstrakta vanilije
- 120 ml slatkog vrhnja
- 120 g mliječne ili čokolade za kuhanje.
Priprema:
- Kekse izlomiti i ostaviti u većoj posudi. Propržiti orahe oko 5 minuta, povremeno miješajući, pa dodati u izlomljeni keks.
- U posudi izmiješati šećer i kakao, pa dodati vodu uz neprestano mješanje. Dobro sjediniti da se dobije jednolična smjesa, pa dodati maslac i staviti da se maslac rastopi i dobro sjedini sa smjesom.
- Ohladiti 10-15 minuta, dodati ekstrakt vanilije. Promiješati, pa preliti preko izlomljenog keksa pomiješanog sa orasima. Dobro izmiješajte da se krema lijepo rasporedi, pa izlijte u kalu kako biste mogli oblikovati poslasticu. Kad ste oblikovali, poklopite posudu i ostavite da odstoji u hladnjaku oko pola sata do sat vremena. Dok se hladi, stavite slatko vrhnje da provrije pa prelijete po čokoladi. Miješajte dok se ne sjedini. Izlijte smjesu na tortu i stavite u hdadnjak na 3-4 sata.
I vaša torta je gotova!
U slast!