gastro postao
Osim uživanja u sjajnim i tako jednostavnim okusima, ovaj će vam recept pomoći da pripremu bazne slastičarske kreme dovedete do savršenstva
Slatki složenac možda i nije prvo što vam pada na pamet kada pomislite na savršen desert, no fantastični slojevi ovog koji se priprema od slastičarske kreme, keksa i banana mogli bi vas u potpunosti osvojiti. Pripremite jednostavnu slasticu, a zatim sve začinite nježnim meringue kremom od bjelanjaka koja će u svakom pogledu podići čitavu kombinaciju.
Potrebno vam je:
- 4 jaja
- 220 g šećera
- 4 šalice mlijeka
- 2 žlice maslaca
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 1 pakiranje keksa
- 3 zrele banane
- 4 bjelanjka
Priprema:
- Posudu s vodom stavite na vatru, a na tu posudu stavite drugu kako biste mogli pripremiti kremu na pari. Umutite jaja, dodajte šećer (120 g) pa dobro povežite.
- Dok miješate, postepeno dodajte mlijeko.
- Iskoristite mlijeka dovoljno da dobijete kremu teksture nalik na majonezu.
- Maknite s vatre, dodajte maslac i vaniliju.
- Ubacite i prstohvat soli.
- Pomiješajte, prekrijte prozirnom folijom i stavite na hlađenje. Idealno bi bilo da se desert hladi oko dva sata.
- U vatrostalnu posudu stavite nekoliko žlica dobivene kreme, dodajte sloj keksa, a zatim banane koje ste narezali na kolutiće.
- Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez svih sastojaka.
- Na kraju od bjelanjaka i šećera napravite snijeg i premažite ga preko složenca.
- Ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva i pecite dok meringa ne poprimi boju.
U slast!