Recepti 11711 prikaza 07. studenoga 2018.

Jednostavan starinski recept za jutarnje buhtle

Stockfood
Svega nekoliko sastojaka bit će dovoljno da zamijesimo glatko dizano tijesto, od kojeg će nastati mekane ukusne loptice punjene s pekmezom, čokoladom, ili već po željama...

Tijesto za buhtle slatko je i fino i topi se u ustima, a nema veće sreće nego kada napokon dođemo do pekmeza ili čokolade u srcu ovog kolača. Ako se ranije dignete, ove buhtle možete poslužiti kao doručak uz šalicu kave ili mlijeka.

Donosimo vam jednostavan recept, a sastojke sigurno već imate u svojoj kuhinji!

 

Možda vas zanima... Ovo je sjajno! Buhtle punjene jabukama Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 20 g kvasca
  • 100 g maslaca
  • 4 g soli
  • 50 g šećera
  • 1,5 dl mlijeka
  • 0,5 dl vode
  • 500 g glatkog brašna
  • Malo maslaca za premazivanje posude
  • Pekzem, čokolada (po želji)
  • Šećer u prahu za posipanje

     
Možda vas zanima... Klasik u novom ruhu: Slane buhtle sa sirom Recepti

 

Priprema:

  1. Kvasac, pola količine šećera, mlako mlijeko i vodu zamiješati i ostaviti na sobnoj temperaturi dok kvasac ne proradi.
  2. Brašno, sol, ostatak šećera izmiješati te dodati jedno jaje i maslac koji se opustio.
  3. Dodati tekućinu s kvascem i sve dobro izmiješati dok ne dobijemo kompaktno tijesto, te ostaviti da odstoji 20-ak minuta.
  4. Tijesto razvaljati na tanko te izrezati na kocke od 8 do 10 centimetara, a u sredinu staviti nadjev.
  5. Zamotati i složiti u posudu premazanu maslacem te pustiti još 15-ak minuta.
  6. Nakon što je tijesto odstajalo premazati ga izmučenim jajem, kako bi dobilo lijepu boju, i peći na 180 stupnjeva otprilike 20 minuta. Kad su buhtle gotove posuti ih šećerom u prahu.
gastro zvijezda
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.