gastro postao
Jednostavna, no preukusna voćna torta koja će vas oduševiti svojom lakoćom. Kako se polako budi proljeće tako i mi sa njim te nam ovakve lagane i osvježavajuće slastice savršeno odgovaraju.
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 427
Biskvit
- 5 kom jaje kokošje
- 5 žlica voda
- 150 g šećer, kristal
- 1 dl ulje, biljno
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 1 kom prašak za pecivo
Krema
- 4 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 100 g šećer, kristal
- 1 kom vanilin šećer
- 4 žlica gustin
- 75 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 2 dl vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- smrznuto bobičasto voće
Puslice
- 4 kom bjelanjak kokošji
- 250 g šećer, kristal
Priprema
- Biskvit: Miksajte cijela jaja dok se ne zapjene te polako dodajite šećer i vodu te nastavite miksati još 5 minuta. Polako umiješajte ulje te mješavinu brašna i praška za pecivo. Ulijte smjesu u kalup promjera 28 cm i pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta.
- Krema: U malo mlijeka razmutite žumanjke i gustin, ostatak stavite grijati zajedno sa šećerima. Kad zakipi polako ulijevajte smjesu sa žumanjcima te smanjite vatru i miješajte. Kuhajte oko 5 min te ostavite da se do kraja ohladi. Istucite slatko vrhnje u vrlo čvrsti šlag te ga pomiješajte sa ohlađenom smjesom.
- Slaganje torte: Biskvit prerežite na tri jednaka dijela. Namačite ih sa vodom da budu sočni. Premažite sa slojem kreme te poredajte sitno narezano voće. Premažite sa još jednim tankim slojem kreme te stavite drugu koru i ponovo red kreme i voća. Ne zaboravite namakati kore. Na vrh stavite koru koja vam je bila na dnu te sve premažite slojem kreme. Po želji ukrasite sa puslicama.
- Puslice: Miksajte bjelanjke dok se ne zapjene (zabijele) te polako dodavajte šećer nastavljajući miksati sve dok smjesa ne postane čvrsta i sjajna. Punite slastičarsku špricu i izradite ukrase po želji. Lim za peenje obavezno dobro namastite i pospite brašnom. Nakon što ste ispekli biskvit za ovu tortu, ugasite pećnicu te stavite lim sa puslicama bliže gornjem grijaču.
- Puslice: Nakon 1-2 sata puslice će se lijepo osušiti. Probajte prstima je li se formirala korica. Izvadite i ohladite prije nego ih uklonite s lima.
Tamaru možete pratiti na njezinom blogu i Facebook stranici
Izvor Cake by design