Recepti 31. svibnja 2016.

Saznajte kako napraviti lazanje u tavi

lazanje
Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Priprema lazanja ne treba biti komplicirana

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 469

Potrebno vam je

  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 režanj češnjak
  • sol
  • papar
  • 0.50 mala žlica crvena paprika
  • 450 g govedina, krta, mljevena
  • 8 list tijesto za lazanje
  • 225 ml pasirana rajčica (passata)
  • 790 g pelati
  • 0.33 šalica voda
  • 170 g mozzarella
  • 1 šalica sir kravlji svježi (cottage)

Priprema

  1. Zagrijte ulje u tavi. Dodajte sjeckani luk i pirjajte ga četiri-pet minuta. Umiješajte sjeckani češnjak, 1/2 žličice soli, papar i sušenu papriku. Dodajte mljeveno meso i pirjajte dok ne izgubi ružičastu boju.
  2. Poslažite na meso listove za lazanje pa ulijte umak od rajčice i vodu. Pokrijte, a kad zakuha, smanjite vatru i kuhajte povremeno miješajući oko 20 minuta. Začinite još prema potrebi.
  3. Maknite lazanje s vatre i umiješajte cottage. Ukrasite velikim komadima mozzarelle, poklopite i ostavite da stoji dok se sir ne otopi. Prema želji, pospite parmezanom i bosiljkom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.