Kao baza za pripremu burrita, tacosa i drugih jela, odlično se sljubljuju sa širokim spektrom namirnica. Možete ih puniti piletinom, povrćem, grahom i čime poželite, a da savršeno funkcioniraju kao lažna pizza otkrili smo tek nedavno. Ako ste u gužvi kupite tortilje u dućanu, a ukoliko želite domaće predlažemo sljedeći recept.
Za 12 tortilja koristite 450g glatkog brašna i 1 žlicu soli, kojima ćete dodati 85g maslaca kako biste dobili smjesu sličnu krušnim mrvicama. Umiješajte 225 ml vruće vode i mijesite dok ne dobijete glatko kompaktno tijesto.
Nadjenite ih čime god poželite, a za najfiniju tortilja pizzu namažite umakom od rajčice, obilno pospite sirom i "pobacajte" sastojke koje poželite, tortilja pizzu zapecite na 200 stupnjeva oko deset minuta i uživajte vruću. Vjerujte nam da ćete rijeđe mijesiti pizzu nakon pojednostavljene verzije tortilja pizze.