gastro postao
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 1 kom luk
- 1 kom mrkva
- 1 kom rajčica
- 1 dl ulja
- 1 prema želji pirea od rajčice
- 1 šaka prokulica
- 2 kom kobasice za kuhanje
- 1 prema želji soli
- 1 prema želji papra
- 1 prema želji dimljene crvene paprike
- 1 prema želji vode
- 1 žličica šećera
- 1 prema želji brašna
- 1
Priprema
- U malo dublju posudu stavite ulja, narežite jedan luk i stavite na pirjati. Kada luk postane staklenast dodajte mrkvu i nakon mrkve rajčice. Pustite pirjati 15-20 minuta dok se svi sastojci ne skuhaju. Po potrebi podlite s malo vode.
- Prokulice očistite i stavite prokuhati posebno u posoljenu vodu (ovaj korak možete napraviti, ali i ne morate). Dodajte prokuhane ili svježe prokulice, narezane kobasice i podlijte s dovoljno vode pomiješane s pireom od rajčice te pustite da sve zajedno prokuha.
- Na kraju dodjte žličicu šećera, po potrebi soli i papra, te dimljene crvene paprike, te malo brašna ako želite da vam varivo bude malo gušće. Pustite da sve zajedno prokuha oko 15 minuta. I dobar tek.