Recepti 22. rujna 2015.

Jesenske prokulice

Jesenske prokulice
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 1 kom luk
  • 1 kom mrkva
  • 1 kom rajčica
  • 1 dl ulja
  • 1 prema želji pirea od rajčice
  • 1 šaka prokulica
  • 2 kom kobasice za kuhanje
  • 1 prema želji soli
  • 1 prema želji papra
  • 1 prema želji dimljene crvene paprike
  • 1 prema želji vode
  • 1 žličica šećera
  • 1 prema želji brašna
  • 1

Priprema

  1. U malo dublju posudu stavite ulja, narežite jedan luk i stavite na pirjati. Kada luk postane staklenast dodajte mrkvu i nakon mrkve rajčice. Pustite pirjati 15-20 minuta dok se svi sastojci ne skuhaju. Po potrebi podlite s malo vode.
  2. Prokulice očistite i stavite prokuhati posebno u posoljenu vodu (ovaj korak možete napraviti, ali i ne morate). Dodajte prokuhane ili svježe prokulice, narezane kobasice i podlijte s dovoljno vode pomiješane s pireom od rajčice te pustite da sve zajedno prokuha.
  3. Na kraju dodjte žličicu šećera, po potrebi soli i papra, te dimljene crvene paprike, te malo brašna ako želite da vam varivo bude malo gušće. Pustite da sve zajedno prokuha oko 15 minuta. I dobar tek.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.