gastro postao
Jota je jelo dosta popularno u Istri, a glavni sastojci su kupus, grah, orasi, krumpir
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 596
Potrebno vam je
- 120 g orah, sirovi
- 300 g kupus kiseli (glave, sirove svj.)
- 200 g krumpir, zreli
- 500 g suha dimljena rebra
- 100 g slanina suha, masna
- 30 g češnjak
- 2 kom lovorov list
- 10 g sol
- 2 g svježe mljeveni papar
Priprema
- Kiseli kupus, oprana svinjska rebra i grah kuhati odvojeno u vodi.
- Kada grah i kupus napola omekšaju, ocijediti ih i kuhati dalje zajedno sa suhim svinjskim rebrima, dodati lovor, sol i papar i pripremljeni pešt.
- Kada su grah i rebra gotovo kuhani dodati oguljen i na kockice narezan krumpir. Kuhati dalje dok se krumpir skuha.
Jota je jelo dosta popularno u Istri, a glavni sastojci su kupus, grah, orasi, krumpir