Recepti 13. listopada 2014.

Jota s kiselim kupusom

Jota s kiselim kupusom
gastro postao gastro.24sata.hr
Jota je jelo dosta popularno u Istri, a glavni sastojci su kupus, grah, orasi, krumpir

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 596

Potrebno vam je

  • 120 g orah, sirovi
  • 300 g kupus kiseli (glave, sirove svj.)
  • 200 g krumpir, zreli
  • 500 g suha dimljena rebra
  • 100 g slanina suha, masna
  • 30 g češnjak
  • 2 kom lovorov list
  • 10 g sol
  • 2 g svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Kiseli kupus, oprana svinjska rebra i grah kuhati odvojeno u vodi.
  2. Kada grah i kupus napola omekšaju, ocijediti ih i kuhati dalje zajedno sa suhim svinjskim rebrima, dodati lovor, sol i papar i pripremljeni pešt.
  3. Kada su grah i rebra gotovo kuhani dodati oguljen i na kockice narezan krumpir. Kuhati dalje dok se krumpir skuha.

Jota je jelo dosta popularno u Istri, a glavni sastojci su kupus, grah, orasi, krumpir

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.