gastro postao
Gusta i kremasta juha donosi mirise jeseni
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 497
Potrebno vam je
- 4000 g bundeva
- 125 g maslac, slani
- 2 kom luk ,crveni
- 1 kom štapić cimeta
- muškatni oraščić
- sol
- svježe mljeveni papar
- 17 dl pileći temeljac
- 3 žlica prošek
Priprema
- Odrežite vrh bundeve te je nožem i žlicom pažljivo izdubite ostavljajući dva cm mesa na stijenci. Nasjeckajte meso bundeve.
- U poklopljenoj tavi rastopite maslac te propirjajte luk 10-15 minuta. Dodajte bundevu, cimet i muškatni oraščić te posolite i popaprite. Poklopljeno kuhajte 40 minuta uz povremeno miješanje.
- Dodajte temeljac i pustite da zavrije. Hladnu juhu miksajte dok ne postane glatka te je ponovno lagano prokuhajte pola sata.
- Zagrijte pećnicu na 170°c. ulijte juhu u izdubljenu bundevu, dodajte šeri i promiješajte. Zatvorite bundevu, stavite je na lim za pečenje te pecite u pećnici 45 minuta.
Izvor Skuhatćute