Recepti 03. listopada 2014.

Juha od bundeve

gastro postao gastro.24sata.hr
Gusta i kremasta juha donosi mirise jeseni

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 497

Potrebno vam je

  • 4000 g bundeva
  • 125 g maslac, slani
  • 2 kom luk ,crveni
  • 1 kom štapić cimeta
  • muškatni oraščić
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 17 dl pileći temeljac
  • 3 žlica prošek

Priprema

  1. Odrežite vrh bundeve te je nožem i žlicom pažljivo izdubite ostavljajući dva cm mesa na stijenci. Nasjeckajte meso bundeve.
  2. U poklopljenoj tavi rastopite maslac te propirjajte luk 10-15 minuta. Dodajte bundevu, cimet i muškatni oraščić te posolite i popaprite. Poklopljeno kuhajte 40 minuta uz povremeno miješanje.
  3. Dodajte temeljac i pustite da zavrije. Hladnu juhu miksajte dok ne postane glatka te je ponovno lagano prokuhajte pola sata.
  4. Zagrijte pećnicu na 170°c. ulijte juhu u izdubljenu bundevu, dodajte šeri i promiješajte. Zatvorite bundevu, stavite je na lim za pečenje te pecite u pećnici 45 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.