Recepti 08. listopada 2014.

Juha od graška i šparoga s pecivom od parmezana

Juha od graška i šparoga s pecivom od parmezana
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Gusta i kremasta juha za prave gurmane

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 372

Potrebno vam je

  • 40 g maslac, slani
  • 1 kom luk ,crveni
  • 40 g glatko brašno
  • 2 šalica grašak zeleni (smrznuti)
  • 1 vezica šparoge, divlje
  • 1 l Pileća juha
  • 0.50 šalica vrhnje kiselo (10% masti )
  • 1 list lisnato tijesto
  • 1 kom jaje kokošje
  • 0.25 šalica parmezan
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Šparoge očistite i narežite, luk usitnite, a parmezan naribajte. Zagrijte pećnicu na 220°C i obložite lim papirom za pečenje.
  2. Lisnato tijesto lagano premažite istučenim jajetom i pospite ravnomjerno parmezanom. Malim, oštrim nožem narežite na tri cm debele trake. Zavijte ih u spiralu i posložite na lim. Pecite u zagrijanoj pećnici oko deset minuta.
  3. U tavi na maslacu propirjajte luk, dodajte brašno, malo vode i prokuhajte još minutu. Dodajte grašak, šparoge i juhu pa ostavite da se kuha pet-sedam minuta ili dok šparoge ne omekšaju, a smjesa se lagano zgusne. Maknite s vatre i ohladite pet minuta.
  4. Juhu prebacite u posudu za mikser i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Začinite solju i paprom.

Gusta i kremasta juha za prave gurmane

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.