gastro postao
Gusta i kremasta juha za prave gurmane
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 372
Potrebno vam je
- 40 g maslac, slani
- 1 kom luk ,crveni
- 40 g glatko brašno
- 2 šalica grašak zeleni (smrznuti)
- 1 vezica šparoge, divlje
- 1 l Pileća juha
- 0.50 šalica vrhnje kiselo (10% masti )
- 1 list lisnato tijesto
- 1 kom jaje kokošje
- 0.25 šalica parmezan
- sol
- papar
Priprema
- Šparoge očistite i narežite, luk usitnite, a parmezan naribajte. Zagrijte pećnicu na 220°C i obložite lim papirom za pečenje.
- Lisnato tijesto lagano premažite istučenim jajetom i pospite ravnomjerno parmezanom. Malim, oštrim nožem narežite na tri cm debele trake. Zavijte ih u spiralu i posložite na lim. Pecite u zagrijanoj pećnici oko deset minuta.
- U tavi na maslacu propirjajte luk, dodajte brašno, malo vode i prokuhajte još minutu. Dodajte grašak, šparoge i juhu pa ostavite da se kuha pet-sedam minuta ili dok šparoge ne omekšaju, a smjesa se lagano zgusne. Maknite s vatre i ohladite pet minuta.
- Juhu prebacite u posudu za mikser i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Začinite solju i paprom.
Gusta i kremasta juha za prave gurmane