Recepti 13. listopada 2014.

Juha od poriluka

Juha od poriluka
gastro postao gastro.24sata.hr
Ugrijte se uz hranjivu, zdravu i ukusnu krem juhu

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 3

Potrebno vam je

  • 4 kom poriluk (cijeli)
  • 1 kom peršin, korijen
  • 5 kom krumpir, zreli
  • 1.50 l povrtni temeljac
  • 1 mala žlica kopar
  • sol
  • papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Povrće ogulite i operite. Poriluk narežite na kolute, a peršin i krumpir (bijeli) na manje kockice.
  2. Na maslinovom ulju popržite poriluk i peršin, smanjite vatru i pirjajte 15 minuta. Dodajte krumpir, zalijte povrtnim temeljcem, posolite i popaprite.
  3. Kada je krumpir gotov, štapnim mikserom usitnite povrće. Pojačajte vatru i pustite da juha zavrije.
  4. Gotovu juhu začinite svježe nasjeckanim koprom i po želji poslužite uz žlicu kiselog vrhnja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.