gastro postao
Ugrijte se uz hranjivu, zdravu i ukusnu krem juhu
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 3
Potrebno vam je
- 4 kom poriluk (cijeli)
- 1 kom peršin, korijen
- 5 kom krumpir, zreli
- 1.50 l povrtni temeljac
- 1 mala žlica kopar
- sol
- papar
- ulje maslinovo
Priprema
- Povrće ogulite i operite. Poriluk narežite na kolute, a peršin i krumpir (bijeli) na manje kockice.
- Na maslinovom ulju popržite poriluk i peršin, smanjite vatru i pirjajte 15 minuta. Dodajte krumpir, zalijte povrtnim temeljcem, posolite i popaprite.
- Kada je krumpir gotov, štapnim mikserom usitnite povrće. Pojačajte vatru i pustite da juha zavrije.
- Gotovu juhu začinite svježe nasjeckanim koprom i po želji poslužite uz žlicu kiselog vrhnja.