gastro postao
Nesvakidašnja juha koja će u vašim ustima izmješati hrpu okusa!
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 551
Potrebno vam je
- 100 g slanina suha, masna
- 70 g maslac, slani
- 1 kom luk ,bijeli
- 200 g rajčica, crvena
- ružmarin
- lovorov list
- bosiljak, vezica
- češnjak
- peršin, list
- 200 g grah, bijeli
- 100 g mrkva, crvena
- 100 g tikvice, zelene
- 100 g mahune zelene (mlade)
- 2 l bistra juha
- 2 šaka tjestenina s jajima
- 60 g parmezan
Priprema
- Namočite grah preko noći u vodi, a sutradan ga skuhajte napola. Nasjeckan slaninu na kockice popržite na 40 g maslaca s ružmarinom i lovorom. Dodajte rajčice te posolite i popaprite. Posebno na preostalome maslacu pirjajte sve ostalo povrće 20-ak minuta s polukuhanim grahom.
- Spojite s lukom, slaninom i rajčicama te pirjajte sve još nekoliko minuta. Zalijte juhom i kuhajte dok povrće ne omekša. Dvadesetak minuta prije posluživanja zakuhajte u gotovu juhu tjesteninu. Na kraju dodajte bosiljak, peršin, lovor i protisnuti češnjak. Poslužite s naribanim parmezanom odmah.
Izvor Skuhatćute