Recepti 13. listopada 2014.

Juha od povrća, graha i tjestenine

gastro postao gastro.24sata.hr
Nesvakidašnja juha koja će u vašim ustima izmješati hrpu okusa!

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 551

Potrebno vam je

  • 100 g slanina suha, masna
  • 70 g maslac, slani
  • 1 kom luk ,bijeli
  • 200 g rajčica, crvena
  • ružmarin
  • lovorov list
  • bosiljak, vezica
  • češnjak
  • peršin, list
  • 200 g grah, bijeli
  • 100 g mrkva, crvena
  • 100 g tikvice, zelene
  • 100 g mahune zelene (mlade)
  • 2 l bistra juha
  • 2 šaka tjestenina s jajima
  • 60 g parmezan

Priprema

  1. Namočite grah preko noći u vodi, a sutradan ga skuhajte napola. Nasjeckan slaninu na kockice popržite na 40 g maslaca s ružmarinom i lovorom. Dodajte rajčice te posolite i popaprite. Posebno na preostalome maslacu pirjajte sve ostalo povrće 20-ak minuta s polukuhanim grahom.
  2. Spojite s lukom, slaninom i rajčicama te pirjajte sve još nekoliko minuta. Zalijte juhom i kuhajte dok povrće ne omekša. Dvadesetak minuta prije posluživanja zakuhajte u gotovu juhu tjesteninu. Na kraju dodajte bosiljak, peršin, lovor i protisnuti češnjak. Poslužite s naribanim parmezanom odmah.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.