gastro postao
Hranjiva i ljekovita svojstva kiseli kupus čine neizostavnom zimskom namirnicom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 20
Potrebno vam je
- 3 kom krumpir, zreli
- 3 kom mrkva, crvena
- 3 kom kobasica (prosjek )
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- 0.50 mala žlica crvena paprika
- 500 g kupus kiseli (glave, sirove svj.)
- sol
- papar
- ulje maslinovo
Priprema
- Krumpir i mrkvu ogulite i narežite na kocke. Kobasicu (poželjno lagano dimljenu) prepolovite i narežite na polumjesece.
- U loncu popržite kobasicu, dodajte joj krumpir, mrkvu i kiseli kupus narezan na trakice, dobro promiješajte i pirjajte 5 min. Dodajte vodu da prekrije sastojke i pustite da se kuha na laganoj vatri oko 30 min. Po potrebi dodajte vodu.
- U tavi na žlici maslinova ulja popržite brašno i mljevenu papriku, lagano posolite i popaprite.
- Dodajte zapršku u juhu, pustite da još jednom prokuha i poslužite toplo.