Recepti 13. listopada 2014.

Juha s kiselim kupusom

Juha s kiselim kupusom
gastro postao gastro.24sata.hr
Hranjiva i ljekovita svojstva kiseli kupus čine neizostavnom zimskom namirnicom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 20

Potrebno vam je

  • 3 kom krumpir, zreli
  • 3 kom mrkva, crvena
  • 3 kom kobasica (prosjek )
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 0.50 mala žlica crvena paprika
  • 500 g kupus kiseli (glave, sirove svj.)
  • sol
  • papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Krumpir i mrkvu ogulite i narežite na kocke. Kobasicu (poželjno lagano dimljenu) prepolovite i narežite na polumjesece.
  2. U loncu popržite kobasicu, dodajte joj krumpir, mrkvu i kiseli kupus narezan na trakice, dobro promiješajte i pirjajte 5 min. Dodajte vodu da prekrije sastojke i pustite da se kuha na laganoj vatri oko 30 min. Po potrebi dodajte vodu.
  3. U tavi na žlici maslinova ulja popržite brašno i mljevenu papriku, lagano posolite i popaprite.
  4. Dodajte zapršku u juhu, pustite da još jednom prokuha i poslužite toplo.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.