Recepti 03. listopada 2014.

Juha s kukuruzom i grahom na meksički način

gastro postao gastro.24sata.hr
Iako nama više nalikuje na čušpajz, sigurni smo da će ova meksička juha zadovoljiti vaše dnevne potrebe za nutrijentima i napuniti vas energijom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 542

Potrebno vam je

  • 2 filet pile (bijelo meso bez kosti)
  • 2 mala žlica ulje maslinovo
  • 0.50 šalica luk ,crveni
  • 1 mala žlica kumin, mljeveni
  • 1 mala žlica češnjak
  • 0.50 mala žlica origano
  • 1 šalica kukuruz iz konzerve
  • 0.25 mala žlica papar
  • 1 l pileći temeljac
  • 400 g grah, šareni
  • 400 g pelati
  • 280 g kuhana riža

Priprema

  1. Ugrijte ulje u tavi na umjereno jakoj vatri pa pirjajte kratko nasjeckani luk. Dodajte na kockice narezana pileća prsa. Nakon toga umiješajte kumin, usitnjen češnjak i origano pa pržite još minutu i pol.
  2. Procijedite kukuruz i grah iz konzerve te dodajte u lonac. Začinite paprom pa ulijte temeljac i pustite da provrije.
  3. Smanjite vatru i ostavite da se kuha oko deset minuta. Poslužite uz kuhanu rižu.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.