gastro postao
Iako nama više nalikuje na čušpajz, sigurni smo da će ova meksička juha zadovoljiti vaše dnevne potrebe za nutrijentima i napuniti vas energijom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 542
Potrebno vam je
- 2 filet pile (bijelo meso bez kosti)
- 2 mala žlica ulje maslinovo
- 0.50 šalica luk ,crveni
- 1 mala žlica kumin, mljeveni
- 1 mala žlica češnjak
- 0.50 mala žlica origano
- 1 šalica kukuruz iz konzerve
- 0.25 mala žlica papar
- 1 l pileći temeljac
- 400 g grah, šareni
- 400 g pelati
- 280 g kuhana riža
Priprema
- Ugrijte ulje u tavi na umjereno jakoj vatri pa pirjajte kratko nasjeckani luk. Dodajte na kockice narezana pileća prsa. Nakon toga umiješajte kumin, usitnjen češnjak i origano pa pržite još minutu i pol.
- Procijedite kukuruz i grah iz konzerve te dodajte u lonac. Začinite paprom pa ulijte temeljac i pustite da provrije.
- Smanjite vatru i ostavite da se kuha oko deset minuta. Poslužite uz kuhanu rižu.
Izvor Skuhatćute