gastro postao
                                            
                                        
                                    Iako nama više nalikuje na čušpajz,  sigurni smo da će ova meksička juha zadovoljiti vaše dnevne potrebe za nutrijentima i napuniti vas energijom
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 542
Potrebno vam je
- 2 filet pile (bijelo meso bez kosti)
 - 2 mala žlica ulje maslinovo
 - 0.50 šalica luk ,crveni
 - 1 mala žlica kumin, mljeveni
 - 1 mala žlica češnjak
 - 0.50 mala žlica origano
 - 1 šalica kukuruz iz konzerve
 - 0.25 mala žlica papar
 - 1 l pileći temeljac
 - 400 g grah, šareni
 - 400 g pelati
 - 280 g kuhana riža
 
Priprema
- Ugrijte ulje u tavi na umjereno jakoj vatri pa pirjajte kratko nasjeckani luk. Dodajte na kockice narezana pileća prsa. Nakon toga umiješajte kumin, usitnjen češnjak i origano pa pržite još minutu i pol.
 - Procijedite kukuruz i grah iz konzerve te dodajte u lonac. Začinite paprom pa ulijte temeljac i pustite da provrije.
 - Smanjite vatru i ostavite da se kuha oko deset minuta. Poslužite uz kuhanu rižu.
 
Izvor Skuhatćute