gastro postao
Slasna i zdrava mediteranska kombinacija okusa
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 939
Potrebno vam je
- 350 g leća, suha
- 1 žlica ulje maslinovo
- 3 kom poriluk (cijeli)
- 3 režanj češnjak
- 3 kom krumpir, zreli
- 3 kom lovorov list
- 4 mala žlica majčina dušica
- 4 mala žlica origano
- 900 ml povrtni temeljac
- 1800 ml voda
- 500 g špinat
- 0.33 šalica limunov sok
Priprema
- Natopite leću u vodi otprilike 2 sata prije pripreme.
- Zagrijte ulje u tavi, dodajte poriluk i češnjak. Pirjajte 6 minuta ili dok luk ne omekša.
- U veliki lonac stavite krumpir, lovorov list, majčinu dušicu, origano, povrtni temeljac, vodu i ocijeđenu leću. Poklopite i kuhajte 40 minuta ili dok leća ne omekša.
- Zatim dodajte špinat i limunov sok te kuhajte 1 minutu.
Slasna i zdrava mediteranska kombinacija okusa