gastro postao
Za juneći gulaš preporučuje se meso od mišića koljenice, potkoljenice, plećke i vrata, a umjesto u senfu može se marinirati u vinu i maslinovu ulju
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1197
Potrebno vam je
- 800 g junetina
- 2 žlica senf
- 100 ml ulje maslinovo
- 3 režanj češnjak
- 1 grančica ružmarin
- 4 kom mrkva, crvena
- sol
- 1 kom peršin, korijen
- 1 kom luk ,crveni
- mješavina suhih začina
- 1 žličica papar
- 1 šalica vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
- 500 ml voda
- 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 3 kom šljive, suhe
- 2 list lovorov list
- 400 g tjestenina s jajima
Priprema
- Narežite junetinu pa je začinite solju i premažite senfom. Stavite je u lonac. Narežite češnjak, dodajte ružmarin i prelijte s malo ulja pa u tome marinirajte meso. Poklopite i ostavite da odstoji sat vremena u hladnjaku.
- Narežite mrkvu, luk i korijen peršina. Na procijeđenom ulju u kojem je stajalo meso prepržite meso, izvadite ga iz tave pa dodajte luk i češnjak te ostalo povrće.
- Nakon deset minuta vratite meso te zalijte vinom i vodom. Kuhajte sat vremena.
- Nakon toga dodajte koncentrat rajčice koji ste razmutili u malo vode pa dodajte šljive i lovorove listove. Dodajte još malo soli, papra i mješavinu začina pa izvadite meso i malo propasirajte povrće. Sve pomiješajte i umiješajte tjesteninu.