gastro postao
Sočna junetina u umaku od vinskog octa i luka
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 284
Potrebno vam je
- 600 g juneći ramstek
- 4 kom luk ,crveni
- 0.50 dl vinski ocat
- 2 dl ulje suncokretovo
- 100 g oštro brašno
- 20 g maslac, slani
- 4 kom krumpir, zreli
- sol
- svježe mljeveni papar
- 20 g rukola
Priprema
- Odreske istucite i začinite te ih s jedne strane uvaljajte u brašno. Stavite ih u tavu na zagrijanu mješavinu maslaca i malo ulja, najprije stranu koju ste pobrašnili, i pržite. Kad se zarumene, okrenite i ponovite postupak.
- Odreske izvadite, a u tavu na istu masnoću dodajte dio narezanog luka na kockice. Kada luk poprimi zlatnožutu boju, vratite odreske u tavu, podlijte ih i pirjajte oko pola sata uz okretanje i podlijevanje.
- Kad meso omekani, dodajte vinski ocat i umak od pečenja i pustite da prokuha.
- Ostatak luka narežite na kolutove, uvaljajte u brašno i pržite u dubokom ulju. Kad porumene, vadite ih na papirnati ubrus i posolite.
- Krumpir narezan na ploške i rikulu ispržite u dubokom ulju.
Sočna junetina u umaku od vinskog octa i luka