Recepti 06. ožujka 2016.

Ideja za nedjeljni ručak: Sočna junetina u saftu

Junetina
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljivo juneće pečenje s umakom od goveđeg temeljca, crnog vina, kukuruznog brašna i začina

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1789

Umak

  • 2 šalica goveđi temeljac
  • 1 šalica crno vino
  • 5 žlica kukuruzno brašno ili krupica
  • 1 žlica majčina dušica
  • 3 žlica maslac, slani
  • 1.50 žlica sol
  • 1 mala žlica svježe mljeveni papar

Ostalo

  • 3 režanj češnjak
  • 2500 g junetina 

Priprema

  1. Neka junetina s kostima odstoji 30 minuta na sobnoj temperaturi prije pečenja. Ugrijte pećnicu na 200°c.
  2. Pomiješajte majčinu dušicu, sol, papar i češnjak. Zarežite meso pa utrljajte mješavinu začina unutra. Stavite u lim za pečenje i pecite 45 minuta.
  3. Pokrijte folijom i pecite još 20-ak minuta. neka odstoji 20 minuta. Napravite umak. Sačuvajte sve sokove od pečenja te pomiješajte s temeljcem, vinom, kukuruznim brašnom i majčinom dušicom. Neka zakuha, a cijelo vrijeme miješajte. smanjite vatru i kuhajte 20 minuta. Dodajte maslac i začine pa poslužite s mesom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.