gastro postao
Kadaif, tj. tanki rezanci koriste se i za druge deserte jer se lako pripremaju, a odlično izgledaju
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1192
Kadaif
- 450 g kadaif
- 150 g maslac, neslani
- 1 šalica orah, suhi
Sirup
- 2 šalica šećer, kristal
- 2 šalica voda
- limunov sok
Priprema
- Zakuhajte šećer i vodu te kuhajte deset minuta. Dodajte limunov sok i kuhajte još pet minuta. Maknite s vatre.
- Nalomite kadaif u posudu. Dodajte otopljeni maslac i izmiješajte. U šalicu za kavu ili čašicu stavite žličicu kadaifa i napravite udubljenje u sredini. Napunite rupu žličicom nasjeckanih oraha i s pola žličice kadaifa i dobro stisnite. Iskrenite šalicu ili čašicu u posudu za pečenje. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke.
- Zagrijte pećnicu na 175°C i pecite dok kadaif ne poprimi zlatno-smeđu boju. Nakon što ih izvadite iz pećnice, polijte ih hladnim sirupom.
Kadaif, tj. tanki rezanci koriste se i za druge deserte jer se lako pripremaju, a odlično izgledaju
Izvor Skuhatćute