gastro postao
Tradicionalna poslastica koja će oduševiti svakog ljubitelja turske kuhinje
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 777
Kadaif
- 500 g kadaif, tijesto
- 250 g maslac, neslani
- 200 g orah, sirovi
- 100 g grožđice
Šerbet
- 700 ml voda
- 750 g šećer, kristal
- limunov sok
Priprema
- Lim veličine oko 50x25 cm premažite maslacem te posložite oko 60 posto tijesta za kadaif. A
- Ako je tijesto vakuumirano, prije ga treba “rasplesti”. Zatim ravnomjerno pospite nasjeckane orahe ili druge orašaste plodove i grožđice. Preko toga stavite ostatak tijesta za kadaif.
- Rukama pritišćite kadaif odzgo da se rezanci (tijesto) bolje povežu. U međuvremenu na laganoj vatri otopite maslac i prelijte preko kadaifa. Stavite peći u ugrijanu pećnicu na 180°C oko 40 minuta. Rezanci na vrhu trebaju dobiti zlatnožutu boju.
- U 700 ml prokuhane vode dodajte šećer te kuhajte dok se šećer potpuno ne rastopi. kad se šerbet ohladi i bude mlak, Dodajte malo limunova soka, prelijte ga preko (ne vrućeg) kadaifa dok je još u limu. Pustite da odstoji nekoliko sati dok se sav šerbet ne upije u tijesto. Izrežite kocke i poslužite s kuglom sladoleda.
Tradicionalna poslastica koja će oduševiti svakog ljubitelja turske kuhinje
Izvor Skuhatćute