Recepti 03. listopada 2014.

Kadaif

Kadaif
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tradicionalna poslastica koja će oduševiti svakog ljubitelja turske kuhinje

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 777

Kadaif

  • 500 g kadaif, tijesto
  • 250 g maslac, neslani
  • 200 g orah, sirovi
  • 100 g grožđice

Šerbet

  • 700 ml voda
  • 750 g šećer, kristal
  • limunov sok

Priprema

  1. Lim veličine oko 50x25 cm premažite maslacem te posložite oko 60 posto tijesta za kadaif. A
  2. Ako je tijesto vakuumirano, prije ga treba “rasplesti”. Zatim ravnomjerno pospite nasjeckane orahe ili druge orašaste plodove i grožđice. Preko toga stavite ostatak tijesta za kadaif.
  3. Rukama pritišćite kadaif odzgo da se rezanci (tijesto) bolje povežu. U međuvremenu na laganoj vatri otopite maslac i prelijte preko kadaifa. Stavite peći u ugrijanu pećnicu na 180°C oko 40 minuta. Rezanci na vrhu trebaju dobiti zlatnožutu boju.
  4. U 700 ml prokuhane vode dodajte šećer te kuhajte dok se šećer potpuno ne rastopi. kad se šerbet ohladi i bude mlak, Dodajte malo limunova soka, prelijte ga preko (ne vrućeg) kadaifa dok je još u limu. Pustite da odstoji nekoliko sati dok se sav šerbet ne upije u tijesto. Izrežite kocke i poslužite s kuglom sladoleda.

Tradicionalna poslastica koja će oduševiti svakog ljubitelja turske kuhinje

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.