gastro postao
Brza i jednostavna afrička delicija za sve koji vole eksperimentirati s hranom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 96
Potrebno vam je
- 1 kom jaje kokošje
- 2 kom avokado (mesnati dio)
- 1 kom limun
- 3 kom rajčica, crvena
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom salata, glavatica
- 50 g kikiriki
- 4 žlica majoneza
- 1 mala žlica sol
- 2 prstohvat cajenski papar
- 200 g kuhana šunka
- 1 vezica peršin, stabljika
Priprema
- Listove salate operite i osušite. Nježne unutarnje listove narežite na vrlo tanke rezance.
- Majonezu začinite solju i paprom i pomiješajte sa svim sastojcima. Smjesu ravnomjerno raspodijelite na ploške šunke.
- Tvrdo kuhano jaje nasjeckajte. Avokado raspolovite, izvadite koštice i voćnu srž narežite na tanke rezance i pokapajte svježim limunovim sokom.
- Rajčice ogulite i narežite na ploške, a sredinu i sjemenke odstranite. Luk ogulite i sitno nasjeckajte. Kikiriki nasjeckajte.
Brza i jednostavna afrička delicija za sve koji vole eksperimentirati s hranom