gastro postao
                                            
                                        
                                    Brza i jednostavna afrička delicija za sve koji vole eksperimentirati s hranom
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 96
Potrebno vam je
- 1 kom jaje kokošje
 - 2 kom avokado (mesnati dio)
 - 1 kom limun
 - 3 kom rajčica, crvena
 - 1 kom luk ,crveni
 - 1 kom salata, glavatica
 - 50 g kikiriki
 - 4 žlica majoneza
 - 1 mala žlica sol
 - 2 prstohvat cajenski papar
 - 200 g kuhana šunka
 - 1 vezica peršin, stabljika
 
Priprema
- Listove salate operite i osušite. Nježne unutarnje listove narežite na vrlo tanke rezance.
 - Majonezu začinite solju i paprom i pomiješajte sa svim sastojcima. Smjesu ravnomjerno raspodijelite na ploške šunke.
 - Tvrdo kuhano jaje nasjeckajte. Avokado raspolovite, izvadite koštice i voćnu srž narežite na tanke rezance i pokapajte svježim limunovim sokom.
 - Rajčice ogulite i narežite na ploške, a sredinu i sjemenke odstranite. Luk ogulite i sitno nasjeckajte. Kikiriki nasjeckajte.
 
Brza i jednostavna afrička delicija za sve koji vole eksperimentirati s hranom