Recepti 13. listopada 2014.

Kelj s piletinom na zimski način prema receptu čitatelja Alana Bečića

gastro postao gastro.24sata.hr
Kušajte ovaj slasni recept našeg čitatelja Alana Bečića!

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 22

Potrebno vam je

  • 1 kom pile (cijelo, prosjek )
  • 250 g buča
  • 2 kom luk ,bijeli
  • 3 kom češnjak
  • 4 kom gljive, sušene
  • 0.50 kom korijen koromača
  • peršin, list
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • crvena paprika
  • ulje suncokretovo

Priprema

  1. Izrežite pile na komade, začinite solju, paprom i crvenom slatkom paprikom te stavite peći u pećnicu.
  2. Buču očistite i izrežite na manje kockice, pirjajte je na malo ulja da omekani, dodajte narezani koromač, sve stavite u blender ili štapnim mikserom napravite pire.
  3. Izrežite kelj na rezance. Suhe gljive ostavite u vodi oko pola sata da omekane pa ih sitno narežite. Na ulju pirjajte narezani crveni luk, dodajte kelj i gljive te propirjajte. Začinite, dodajte protisnuti češnjak i nasjeckani peršin te pire od buče. Kuhajte pet minuta, a potom izlijte po zapečenoj piletini.
  4. Sve vratite u pećnicu i zapecite oko 15 minuta. Uživajte u ovom starom i ukusnom zimskom jelu.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.