gastro postao
Kušajte ovaj slasni recept našeg čitatelja Alana Bečića!
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 22
Potrebno vam je
- 1 kom pile (cijelo, prosjek )
- 250 g buča
- 2 kom luk ,bijeli
- 3 kom češnjak
- 4 kom gljive, sušene
- 0.50 kom korijen koromača
- peršin, list
- sol
- svježe mljeveni papar
- crvena paprika
- ulje suncokretovo
Priprema
- Izrežite pile na komade, začinite solju, paprom i crvenom slatkom paprikom te stavite peći u pećnicu.
- Buču očistite i izrežite na manje kockice, pirjajte je na malo ulja da omekani, dodajte narezani koromač, sve stavite u blender ili štapnim mikserom napravite pire.
- Izrežite kelj na rezance. Suhe gljive ostavite u vodi oko pola sata da omekane pa ih sitno narežite. Na ulju pirjajte narezani crveni luk, dodajte kelj i gljive te propirjajte. Začinite, dodajte protisnuti češnjak i nasjeckani peršin te pire od buče. Kuhajte pet minuta, a potom izlijte po zapečenoj piletini.
- Sve vratite u pećnicu i zapecite oko 15 minuta. Uživajte u ovom starom i ukusnom zimskom jelu.
Izvor Skuhatćute