gastro postao
                                            
                                        
                                    Kušajte ovaj slasni recept našeg čitatelja Alana Bečića!
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 22
Potrebno vam je
- 1 kom pile (cijelo, prosjek )
 - 250 g buča
 - 2 kom luk ,bijeli
 - 3 kom češnjak
 - 4 kom gljive, sušene
 - 0.50 kom korijen koromača
 - peršin, list
 - sol
 - svježe mljeveni papar
 - crvena paprika
 - ulje suncokretovo
 
Priprema
- Izrežite pile na komade, začinite solju, paprom i crvenom slatkom paprikom te stavite peći u pećnicu.
 - Buču očistite i izrežite na manje kockice, pirjajte je na malo ulja da omekani, dodajte narezani koromač, sve stavite u blender ili štapnim mikserom napravite pire.
 - Izrežite kelj na rezance. Suhe gljive ostavite u vodi oko pola sata da omekane pa ih sitno narežite. Na ulju pirjajte narezani crveni luk, dodajte kelj i gljive te propirjajte. Začinite, dodajte protisnuti češnjak i nasjeckani peršin te pire od buče. Kuhajte pet minuta, a potom izlijte po zapečenoj piletini.
 - Sve vratite u pećnicu i zapecite oko 15 minuta. Uživajte u ovom starom i ukusnom zimskom jelu.
 
Izvor Skuhatćute