Recepti 13. listopada 2014.

Kesten pire s kardamonom

Kesten pire s kardamonom
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz dodatak začina i prošeka, otkrijte drugo lice omiljene jesenske slastice

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 520

Potrebno vam je

  • 250 g kesten pire
  • 250 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 1 g kardamon u prahu
  • 2 čaša kesten
  • 30 ml prošek
  • 1 g čili u prahu
  • 20 g maslac, neslani
  • 30 g šećer, kristal

Priprema

  1. Kesten pire pošećeriti s polovicom šećera, dodati kardamon i staviti u hladnjak da se ohladi.
  2. Na toplom maslacu glazirati pečene kestene, kad su kesteni popili maslac dodati ostatak šećera i miješati dok se šećer ne karamelizira po kestenima, tada dodati prošek i chilli te lagano ukuhati dok se ne posuši.
  3. Kestene složiti kao podlogu na njih složiti kesten pire i ukrasiti šlagom.

Izvor Grgur Bakšić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.