gastro postao
Uz dodatak začina i prošeka, otkrijte drugo lice omiljene jesenske slastice
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 520
Potrebno vam je
- 250 g kesten pire
- 250 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 1 g kardamon u prahu
- 2 čaša kesten
- 30 ml prošek
- 1 g čili u prahu
- 20 g maslac, neslani
- 30 g šećer, kristal
Priprema
- Kesten pire pošećeriti s polovicom šećera, dodati kardamon i staviti u hladnjak da se ohladi.
- Na toplom maslacu glazirati pečene kestene, kad su kesteni popili maslac dodati ostatak šećera i miješati dok se šećer ne karamelizira po kestenima, tada dodati prošek i chilli te lagano ukuhati dok se ne posuši.
- Kestene složiti kao podlogu na njih složiti kesten pire i ukrasiti šlagom.
Izvor Grgur Bakšić