Recepti 03. listopada 2014.

Kiseli kupus i gljive u lisnatom tijestu

gastro postao gastro.24sata.hr
Slani zalogajčići za ukusna grickanja tijekom zime

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 234

Potrebno vam je

  • 250 g kupus kiseli (glave, sirove svj.)
  • 10 kom šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 300 g lisnato tijesto
  • 1 žlica ulje, biljno

Priprema

  1. U veliki lonac stavite kiseli kupus i 3 šalice vode te kuhajte poklopljeno na srednje jakoj vatri.
  2. Gljive očistite i nasjeckajte, a luk sameljite. U tavi na ulju pirjajte luk i gljive dok luk ne požuti pa dodajte u kupus i kuhajte dok voda ne ispari.
  3. Lisnato razvaljajte, izrežite pravokutnike željene veličine, u sredinu stavite smjesu od kupusa pa savijte. Pecite 30 min u pećnici zagrijanoj na 180°c. Gotove možete premazati žutanjkom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.