gastro postao
Musaka je omiljeno jelo mnogih, a kako i ne bi kada se radi o pravoj poslastici obogaćenoj ne samo krumpirima nego i sočnim mljevenim mesom.
Musaka je prilično jednostavno jelo, a takva jela poželjna su za tople ljetne dane kada se malo kome da kuhati. Ova neobična musaka s ribanim krumpirom stoga je idealan recept.
U to ime...
Potrebno vam je:
- 300 g mljevenog mesa
- 1 glavica luka
- 1 kg krumpira
- 2 jaja
- 1 kiselo vrhnje
- 3 dl mlijeka
- 1 dl ulja
- malo soli i papra
Priprema:
- Sitno narezani luk prepržiti na ulju. Dodati mljeveno meso te pirjati dok ne ispari voda koju na vruću tavu ispusti meso.
- Potom tavu maknuti s vatre, dodati pirjanom mesu sol i papar te dobro promiješati.
- Krumpir očistiti, oprati te naribati na sitne rezance. Dodati meso i sve dobro promiješati.
- Smjesu potom treba staviti u namašćenu tepsiju.
- Izmutiti jaja, mlijeko i vrhnje i ravnomjerno preliti po krumpiru i mesu.
- Musaka se peče u pećnici na 200°C oko pola sata, odnosno dok krumpir ne porumeni.
Uz musaku možete poslužiti kupus ili zelenu salatu.