Recepti 9640 prikaza 21. kolovoza 2018.

Klasična musaka na pomaknuti način

Musaka
Musaka je omiljeno jelo mnogih, a kako i ne bi kada se radi o pravoj poslastici obogaćenoj ne samo krumpirima nego i sočnim mljevenim mesom.

Musaka je prilično jednostavno jelo, a takva jela poželjna su za tople ljetne dane kada se malo kome da kuhati. Ova neobična musaka s ribanim krumpirom stoga je idealan recept. 

U to ime...

 

Musaka od tikvica Možda vas zanima... Nema dalje: Musaka od tikvica i patlidžana Recepti

 

Potrebno vam je: 

  • 300 g mljevenog mesa
  • 1 glavica luka
  • 1 kg krumpira
  • 2 jaja
  • 1 kiselo vrhnje
  • 3 dl mlijeka
  • 1 dl ulja
  • malo soli i papra

 

Možda vas zanima... Kako napraviti grčku musaku? Recepti


 

Priprema:

  1. Sitno narezani luk prepržiti na ulju. Dodati mljeveno meso te pirjati dok ne ispari voda koju na vruću tavu ispusti meso.
  2. Potom tavu maknuti s vatre, dodati pirjanom mesu sol i papar te dobro promiješati.
  3. Krumpir očistiti, oprati te naribati na sitne rezance. Dodati meso i sve dobro promiješati.
  4. Smjesu potom treba staviti u namašćenu tepsiju.
  5. Izmutiti jaja, mlijeko i vrhnje i ravnomjerno preliti po krumpiru i mesu.
  6. Musaka se peče u pećnici na 200°C oko pola sata, odnosno dok krumpir ne porumeni.

Uz musaku možete poslužiti kupus ili zelenu salatu

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.