Recepti 13. listopada 2014.

Knedle od kruha

Knedle od kruha
gastro postao gastro.24sata.hr
Nenadmašni prilog gulašima i ostalom tradicionalnim poslasticama

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 478

Potrebno vam je

  • 150 g kruh pšenični, bijeli
  • 0.50 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 žlica peršin, list
  • 3 žlica krušne mrvice
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • muškatni oraščić
  • 80 g maslac, slani

Priprema

  1. Narezati kruh na manje kocke. Ostaviti da se otope u mlijeku.
  2. Iscijediti mlijeko i dobro rukama istrgati namočeni kruh. Izmiješati jaja s rastopljenim i ohlađenim maslacem. Kratko ispržiti luk, tako da se smekša. Dodati u smjesu zajedno s peršinom i mrvicama. Dodati začine po volji.
  3. Pusti smjesu da malo odstoji.
  4. Praviti okruglice srednje veličine. Kuhati na laganoj vatri u slanoj vodi oko 15-20 minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.