gastro postao
Nenadmašni prilog gulašima i ostalom tradicionalnim poslasticama
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 478
Potrebno vam je
- 150 g kruh pšenični, bijeli
- 0.50 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 2 kom jaje kokošje
- 1 kom luk ,crveni
- 1 žlica peršin, list
- 3 žlica krušne mrvice
- sol
- svježe mljeveni papar
- muškatni oraščić
- 80 g maslac, slani
Priprema
- Narezati kruh na manje kocke. Ostaviti da se otope u mlijeku.
- Iscijediti mlijeko i dobro rukama istrgati namočeni kruh. Izmiješati jaja s rastopljenim i ohlađenim maslacem. Kratko ispržiti luk, tako da se smekša. Dodati u smjesu zajedno s peršinom i mrvicama. Dodati začine po volji.
- Pusti smjesu da malo odstoji.
- Praviti okruglice srednje veličine. Kuhati na laganoj vatri u slanoj vodi oko 15-20 minuta.