gastro postao
gotove knedle ocijedite, pospite naribanim parmezanom i poslužite uz toplu šalšu
Vrijeme pripreme: do 45 min
Težina pripreme: Srednje
Potrebno vam je
- 400 g kruh pšenični, bijeli mliječni
- 250 g špinat
- 3 kom jaje kokošje
- 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 20 g maslac, slani
- 2 kom ljutika
- 1 režanj češnjak
- 100 g parmezan
- 1 l povrtni temeljac
- sol
- svježe mljeveni papar
- muškatni oraščić
Priprema
- Žemlje narežite na kockice i posolite. u drugoj posudi razbijte jaja, ulijte mlijeko, promiješajte, prelijte po kockicama žemlji, rukom izmiješajte sastojke i ostavite pola sata da se moče.
- U tavi na otopljenome maslacu pirjajte ljutiku koju ste posolili dok ne omekša. Dodajte protisnuti češnjak, ocijeđeni i omekšani špinat, popaprite pa ubacite mljeveni muškatni oraščić i pirjajte tri-četiri minute. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi.
- Ohlađeni špinat premjestite na namočene žemlje, izmiješajte sastojke te rukama izmijesite tijesto. Tako pripremljenu smjesu ostavite 15-ak minuta da odstoji.
- Vlažnim rukama oblikujte knedle, stavite ih u vrući povrtni temeljac i kuhajte na laganoj vatri 10-15 minuta.
Izvor Skuhatćute