Recepti 03. listopada 2014.

Knedle od špinata, češnjaka i žemlji sa šalšom

gastro postao gastro.24sata.hr
gotove knedle ocijedite, pospite naribanim parmezanom i poslužite uz toplu šalšu

Vrijeme pripreme: do 45 min

Težina pripreme: Srednje

Potrebno vam je

  • 400 g kruh pšenični, bijeli mliječni
  • 250 g špinat
  • 3 kom jaje kokošje
  • 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 20 g maslac, slani
  • 2 kom ljutika
  • 1 režanj češnjak
  • 100 g parmezan
  • 1 l povrtni temeljac
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • muškatni oraščić

Priprema

  1. Žemlje narežite na kockice i posolite. u drugoj posudi razbijte jaja, ulijte mlijeko, promiješajte, prelijte po kockicama žemlji, rukom izmiješajte sastojke i ostavite pola sata da se moče.
  2. U tavi na otopljenome maslacu pirjajte ljutiku koju ste posolili dok ne omekša. Dodajte protisnuti češnjak, ocijeđeni i omekšani špinat, popaprite pa ubacite mljeveni muškatni oraščić i pirjajte tri-četiri minute. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi.
  3. Ohlađeni špinat premjestite na namočene žemlje, izmiješajte sastojke te rukama izmijesite tijesto. Tako pripremljenu smjesu ostavite 15-ak minuta da odstoji.
  4. Vlažnim rukama oblikujte knedle, stavite ih u vrući povrtni temeljac i kuhajte na laganoj vatri 10-15 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.