Recepti 03. listopada 2014.

Kobasice s palentom i jetricama

gastro postao gastro.24sata.hr
Ljubitelji domaćih delicija znat će cijeniti ovo jelo

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 531

Potrebno vam je

  • 2 kom luk ,crveni
  • 1 žlica rakija šljivovica (33 vol % alkoh.)
  • 500 g jetra teleća
  • 4 kom kobasice svinjske
  • 0.50 kom limun
  • svježe mljeveni papar
  • peršin, list
  • mažuran
  • 350 ml voda
  • 320 g kukuruzno brašno ili krupica
  • 40 g parmezan

Priprema

  1. Popržite luk i dodajte rakiju.
  2. Jetrica nabodite na ražnić, omotajte i pričvrstite kobasicu. Dodajte luku, začinite mažuranom i naribanom limunovom korom pa pirjajte 15 min. Posolite i popaprite
  3. Skuhajte palentu u posoljenoj vodi sa žlicom maslinova ulja. Kad je kuhana, ali ne pregusta, dodajte naribani parmezan.
  4. Prebacite u namašćeni lim za pečenje pa pecite oko 20 min na 180°c.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.