gastro postao
Ljubitelji domaćih delicija znat će cijeniti ovo jelo
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 531
Potrebno vam je
- 2 kom luk ,crveni
- 1 žlica rakija šljivovica (33 vol % alkoh.)
- 500 g jetra teleća
- 4 kom kobasice svinjske
- 0.50 kom limun
- svježe mljeveni papar
- peršin, list
- mažuran
- 350 ml voda
- 320 g kukuruzno brašno ili krupica
- 40 g parmezan
Priprema
- Popržite luk i dodajte rakiju.
- Jetrica nabodite na ražnić, omotajte i pričvrstite kobasicu. Dodajte luku, začinite mažuranom i naribanom limunovom korom pa pirjajte 15 min. Posolite i popaprite
- Skuhajte palentu u posoljenoj vodi sa žlicom maslinova ulja. Kad je kuhana, ali ne pregusta, dodajte naribani parmezan.
- Prebacite u namašćeni lim za pečenje pa pecite oko 20 min na 180°c.
Izvor Skuhatćute