gastro postao
Idealno jelo za hladne zimske dane
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 577
Pire
- 800 g krumpir, zreli
- 100 g maslac, slani
- 300 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- sol
- papar
- 1 šaka vlasac ( listovi)
Ostalo
- 3 žlica ulje maslinovo
- 8 kom kobasica (prosjek )
- 1 kom luk ,crveni
- 200 g poriluk (cijeli)
- 4 režanj češnjak
- 2 vezica celer stabljika
- 1 prstohvat kadulja
- 200 ml vino bijelo
- 400 ml rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 400 ml pileći temeljac
- 2 list lovorov list
- 1 šaka peršin, list
- sol
- papar
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 180°c. Ispržite kobasice na tavi, izvadite ih pa dodajte luk, poriluk, češnjak, celer i kadulju te pržite dok ne dobiju boju. Nakon toga ulijte vino, temeljac, umak od rajčice te umiješajte lovorov list. Sve začinite i vratite kobasice. Poklopite i pecite u pećnici 20 minuta.
- U međuvremenu skuhajte krumpire pa ih ocijedite te dodajte mlijeko i maslac. Sve izmiksajte na umjerenoj vatri dok se maslac ne otopi.
Idealno jelo za hladne zimske dane