Recepti 08. listopada 2014.

Kobasice s porilukom i pireom

gastro postao gastro.24sata.hr
Idealno jelo za hladne zimske dane

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 577

Pire

  • 800 g krumpir, zreli
  • 100 g maslac, slani
  • 300 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • sol
  • papar
  • 1 šaka vlasac ( listovi)

Ostalo

  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 8 kom kobasica (prosjek )
  • 1 kom luk ,crveni
  • 200 g poriluk (cijeli)
  • 4 režanj češnjak
  • 2 vezica celer stabljika
  • 1 prstohvat kadulja
  • 200 ml vino bijelo
  • 400 ml rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 400 ml pileći temeljac
  • 2 list lovorov list
  • 1 šaka peršin, list
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 180°c. Ispržite kobasice na tavi, izvadite ih pa dodajte luk, poriluk, češnjak, celer i kadulju te pržite dok ne dobiju boju. Nakon toga ulijte vino, temeljac, umak od rajčice te umiješajte lovorov list. Sve začinite i vratite kobasice. Poklopite i pecite u pećnici 20 minuta.
  2. U međuvremenu skuhajte krumpire pa ih ocijedite te dodajte mlijeko i maslac. Sve izmiksajte na umjerenoj vatri dok se maslac ne otopi.

Idealno jelo za hladne zimske dane

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.