Recepti 12. listopada 2018.

Kobasice u tijestu - za doručak, brzi ručak ili tulum

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Zamijesite meko tijesto s maslacem, pa u njega umotajte domaće kobasice i uživajte u sjajnim zalogajima za polizati prste.

Zaboravite hrenovke u tijestu, kobasice u mekom ogrtaču od tijesta nalik onom od kojeg se pripremaju brioche peciva novi su hit. Pripremite ih za doručak, brzi ručak ili druženje s prijateljima, a ovoj bazičnoj kombinaciji možete dodati i sastojke po samo svojoj želji.

 

Možda vas zanima... Bolje ne može: Kobasice u tijestu od piva Recepti

 

Tijesto tako možete premazati senfom, pa na njega dodati kobasice koje ćete zatim zarolati i ispeći. Kada su peciva gotova, dodajte im hrskavi prženi luk, poslužite uz umake po želji i kisele krastavce koji će se odlično složiti s ostatkom namirnica.

Pecivo možete pripremiti u manjoj varijati poput zalogajčića ili hot doga ili većoj, pa je rezati na kolutiće i poslužiti uz dodatke.

 

Možda vas zanima... Simit: Ukusno tursko pecivo sa sezamom Recepti

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Potrebno vam je: 

  • 300 ml mlijeka 
  • 50 g maslaca 
  • 500 g brašna 
  • 1 žličica soli 
  • 7 g suhog kvasca 
  • 2 jaja
  • Kobasice
  • Sol
  • Sezam, kim...

Priprema: 

  1. Stavite mlijeko neka zakuha, zatim ga maknite s vatre i dodajte maslac. Ostavite neka se ohladi, da bude mlako.
  2. Dodajte brašno, sol, šećer i kvasac u veću zdjelu. U sredini napravite udubljenje i ulijte toplo mlijeko s maslacem pa dodajte jaje. 
  3. Zamijesite tijesto.
  4. Prebacite ga na radnu površinu koju ste posuli brašnom i mijesite dok ne postane elastično.  
  5. Prebacite ga u lagano nauljenu zdjelu. Pokrijte folijom i ostavite neka se diže jedan sat.
  6. Kobasice skuhajte.
  7. Kada se tijesto diglo, narežite ga na trakice i omotajte svaku kobasicu od početka do kraja.
  8. Pustite da se tijesto diže još 15 minuta, a zatim ga premažite jajem, pospite soli, sezamom ili drugim posipom po želji.
  9. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok peciva ne poprime lijepu, zlatnu boju.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.