Zaboravite hrenovke u tijestu, kobasice u mekom ogrtaču od tijesta nalik onom od kojeg se pripremaju brioche peciva novi su hit. Pripremite ih za doručak, brzi ručak ili druženje s prijateljima, a ovoj bazičnoj kombinaciji možete dodati i sastojke po samo svojoj želji.
Tijesto tako možete premazati senfom, pa na njega dodati kobasice koje ćete zatim zarolati i ispeći. Kada su peciva gotova, dodajte im hrskavi prženi luk, poslužite uz umake po želji i kisele krastavce koji će se odlično složiti s ostatkom namirnica.
Pecivo možete pripremiti u manjoj varijati poput zalogajčića ili hot doga ili većoj, pa je rezati na kolutiće i poslužiti uz dodatke.
Potrebno vam je:
- 300 ml mlijeka
- 50 g maslaca
- 500 g brašna
- 1 žličica soli
- 7 g suhog kvasca
- 2 jaja
- Kobasice
- Sol
- Sezam, kim...
Priprema:
- Stavite mlijeko neka zakuha, zatim ga maknite s vatre i dodajte maslac. Ostavite neka se ohladi, da bude mlako.
- Dodajte brašno, sol, šećer i kvasac u veću zdjelu. U sredini napravite udubljenje i ulijte toplo mlijeko s maslacem pa dodajte jaje.
- Zamijesite tijesto.
- Prebacite ga na radnu površinu koju ste posuli brašnom i mijesite dok ne postane elastično.
- Prebacite ga u lagano nauljenu zdjelu. Pokrijte folijom i ostavite neka se diže jedan sat.
- Kobasice skuhajte.
- Kada se tijesto diglo, narežite ga na trakice i omotajte svaku kobasicu od početka do kraja.
- Pustite da se tijesto diže još 15 minuta, a zatim ga premažite jajem, pospite soli, sezamom ili drugim posipom po želji.
- Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok peciva ne poprime lijepu, zlatnu boju.
Dobar tek!