Pronašli smo odličan recept u kojem se kokice savršeno sljubljuju s karamelom, medom, kikirikijem i cvijetom soli. Obavezno isprobaj i javi nam dojmove!
Kokice obožavamo! Ma ima li netko tko ih baš nimalo ne voli? One su nam omiljena grickalica, a najdraže su nam kad ih sami napravimo doma, u tavi.
No ponekad dosadi jesti stalno 'obične' slane kokice pa tražimo nove ideje čime ih oplemeniti. Tako smo naletjeli i na ovaj recept u kojem su se kokice super stopile s karamelom, medom, kikirikijem i cvijetom soli.
Kokice s karamelom
foto: Fork in the Kitchen/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Kokice s kikirikijem, karamelom i medom
5 MIN
pripreme
5 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Karamel umak
0,33
šalica
Med
0,33
šalica
Sol
0,50
žličica
Kokice
8
šalica
Kikiriki
0,75
šalica
Cvijet soli
Postupak
Zagrij pećnicu na 120 stupnjeva. U zdjelici izmiješaj karamel umak, med i sol.
U velikoj zdjeli prelij pola količine karamel smjese po kokicama, protresi te nježno izmiješaj, uz pomoć silikonske špatule dok se kokice ne oblože umakom. Dodaj neslani tostirani kikiriki i ostatak karamel smjese i opet protresi zdjelu te promiješaj silikonskom špatulom.
Kokice rasporedi po plehu obloženom papirom za pečenje.
Kokice ubaci u zagrijanu pećnicu i ostavi oko 1 sat. Izvadi i pusti da se ohlade.
Razdijeli kokice ako su se slučajno slijepile te ih posoli s malo cvijeta soli.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
190 kcal
9 %
MASTI
9,00 g
12 %
KOLESTEROL
0,01 g
0 %
UH
24,00 g
8 %
PROTEINI
4,00 g
8 %
Ove kokice s kikirikijem, karamelom i medom mogu se pripremiti i tjedan dana unaprijed, te čuvati na sobnoj temperaturi u poklopljenoj posudi bez dotoka zraka.