Recepti 13. listopada 2014.

Kolač od čokolade i badema

Kolač od čokolade i badema
gastro postao gastro.24sata.hr
Vrlo ukusan kolač od Nestlé Dessert Corsé čokolade, marcipana i orašastih plodova

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 476

Potrebno vam je

  • 180 g pšenično brašno, bijelo
  • 7 žlica kakao u prahu, nezašećereni
  • 140 g šećer, kristal
  • 150 g marcipan
  • 4 kom jaje kokošje
  • 160 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 180 g badem, oljušteni suhi
  • 185 g maslac, neslani
  • 0.50 žličica prašak za pecivo
  • 75 g Nestlé crna čokolada

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 175°C, premažite dugački kalup rastopljenim i ohlađenim maslacem i obložite masnim papirom. Prosijte zajedno brašno, prašak za pecivo i kakao.
  2. Miješajte šećer s marcipanom dok se šećer ne umiješa, dodajte jaja jedno po jedno, miksajući oko 2 minute nakon svakog dodavanja. Tucite dok smjesa ne postane pjenasta i gusta; smanjite brzinu miksera i dodajte mlijeko, dobro ga umiješajte.
  3. Dodajte brašno i kakao i miješajte dok ne postane homogeno.
  4. Žlicom umiješajte bademe, komadiće čokolade i rastopljeni maslac.
  5. Ulijte smjesu u kalup i pecite oko 60-70 min, dok drveni štapić uboden u sredinu kolača ne izađe čist.
  6. Zamotan u plastičnu foliju, ostat će sočan najmanje pet dana.

Izvor Ana Ugarković

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.