Recepti Doručak 01. kolovoza 2024.

Kolač od mrkve koji ćeš popiti s guštom!

Doručak
15 MIN
5 MIN
2
JEDNOSTAVNO
Smoothie od mrkve
Smoothie od mrkve
foto: @nutordinary Instagram
Savršen spoj povrća i deserta za doručak ili međuobrok, smoothie koji ima okus poput najfinijeg kolača od mrkve oduševio nas je na prvi gutljaj!

Ponekad ti stvarno treba dodatna doza povrća, a želiš da bude fino poput omiljenog deserta. Ovaj smoothie od mrkve koji miriše na kolač ispunit će ti želju.

Mrkva je odličan most između različitih okusa, a kada je spojiš s bananama, batatom, orasima, datuljama i prstohvatom cimeta, dobivaš savršeno uravnotežen napitak koji je jednostavan za pripremu i hit cijeloj obitelji.

Lažni pommes frittes Možda vas zanima... "Pomfrit" od mrkve ukusna je i zdrava grickalica Recepti

Smoothie od mrkve je odličan međuobrok

I ne moraš ga ograničiti samo na doručak! Smoothieji, pogotovo ovako bogati, odlični su i kao popodnevni međuobrok za tebe ili klince. I, da, pire od batata možeš zamijeniti onim od bundeve. Možeš koristiti sirovu mrkvu ili blanširanu

 | Author: Heather Gill/Unsplash Mrkva foto: Heather Gill/Unsplash

Zamrzavanje je tajna najboljeg smoothieja

Tražiš najbolji savjete za savršen smoothie? Zamrzni sve sastojke unaprijed. Sve! Čak i orašaste plodove. Kada je sve jednolično hladno, bolje se miješa.

I nemoj koristiti led. Što se tiče leda, jedini smrznuti predmeti koje želiš u blenderu su tvoji sastojci. Led samo zauzima puno prostora i ostavlja manje mjesta za dobre stvari. Također razrjeđuje smjesu, čineći smoothie manje ukusnim.

Ne gasi ekran dok kuham

Smoothie od mrkve, banane i batata
15 MIN
pripreme
5 MIN
kuhanja
2
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Mrkva 0,60 šalica
  • Banana 0,60 šalica
  • Datulje 3 žlica
  • Pire od batata 2 žlica
  • Orasi 2 žlica
  • Cimet
  • Zobeno mlijeko 1,50 šalica
  • Javorov sirup 1 žličica
  • Ekstrakt vanilije
Postupak
  1. U blender dodaj smrznutu naribanu mrkveu, smrznute kriške banane, sitno nasjeckane smrznute datulje, smrznuti pire od slatkog krumpira, nasjeckane smrznute orahe, cimet, zobeno mlijeko i javorov sirup te ekstrakt vanilije, ako koristiš.


  2. Miješaj sastojke na visokoj brzini 30 sekundi do 1 minute, dok smjesa ne postane glatka, gusta i kremasta. Ako je potrebno, dodaj 1 žlicu zobenog mlijeka, dok ne postigneš željenu konzistenciju. Posluži.


Ako ti ostane pirea, uspi ga u male silikonske posude za led koje drže oko 30 ml u svakoj kocki. Nakon što se zamrznu, sve ih spremi u vrećicu za zamrzavanje dok ti ne zatrebaju. Izdržat će se oko 6 mjeseci u zamrzivaču.

Isprobaj i ove recepte od mrkve!

juha od mrkve Možda vas zanima... Ljutkasta juha od mrkve s tajnim sastojkom Recepti Torta od mrkve Možda vas zanima... Imamo recept za najbolju tortu od mrkve na svijetu! Recepti Sendvič keksi od mrkve Možda vas zanima... SLATKO VESELJE Kremasti sendvič keksi od mrkve Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.