Recepti Desert 11. srpnja 2024.

SLATKO VESELJE Kremasti sendvič keksi od mrkve

Keksi
60 MIN
90 MIN
18
SREDNJE
Sendvič keksi od mrkve
Sendvič keksi od mrkve
foto: Instagram @foodnetwork
Ovaj recept kombinira mekane kekse od mrkve s ukusnom kremom od sira, stvarajući savršene sendvič kekse

Svaki zalogaj ovoga deserta oduševljava kombinacijom klasičnih okusa torte od mrkve, ali u praktičnom obliku keksa. Kremasti nadjev od sira čini ove kolačiće neodoljivima.

Naribana mrkva ovima sendvič keksima od mrkve daje mekoću, a zobene pahuljice i zaslađeni kokos finu teksturu. Ako imaš muškatni oraščić pri ruci, naribaj malo uz cimet i đumbir za dodatnu toplinu i okus u tijestu.

Sendvič keksi od mrkve | Author: Freepik Naribana mrkva keksima daje savršenu mekoću foto: Freepik

Hlađenje tijesta prije pečenja je ključno jer omogućava zobenim pahuljicama da se hidriraju, a maslacu da se ponovno stvrdne, čime se sprječava širenje keksa u pećnici. Priprema ovih keksa zahtijeva malo truda, ali rezultat je vrijedan svake minute provedene u kuhinji.

Posluži uz čaj ili kavu

Kekse možeš napraviti unaprijed i pohraniti u hladnjaku, što ih čini izvrsnima za različite događaje. Osim što su ukusni, i vizualno su privlačni, s nježnim narančastim mrvicama mrkve i bijelim slojem kreme. Posluži ih s toplim napitkom poput čaja ili kave za potpuni užitak.

Ne gasi ekran dok kuham

Sendvič keksi od mrkve
60 MIN
pripreme
90 MIN
kuhanja
18
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Oštro brašno 2,50 šalica
  • Prašak za pecivo 2 žličica
  • Cimet 1,50 žlica
  • Đumbir u prahu 1 žličica
  • Sol 0,50 žličica
  • Maslac 250 g
  • Šećer 0,75 šalica
  • Smeđi šećer 0,75 šalica
  • Jaje 2 kom
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Zobene pahuljice 1,50 šalica
  • Mrkva 1 šalica
  • Naribani kokos 1 šalica
  • Maslac 0,25 šalica
  • Krem sir 120 g
  • Ekstrakt vanilije 0,50 žličica
  • Sol 1 prstohvat
  • Šećer u prahu 2 šalica
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 175°C s rešetkama u gornjoj i donjoj trećini. Obloži dva velika pleha papirom za pečenje.


  2. Pomiješaj brašno, prašak za pecivo, cimet, đumbir i sol u srednjoj zdjeli. U velikoj zdjeli miksaj maslac, kristal šećer i smeđi šećer električnim mikserom na srednje visokoj brzini dok ne postanu svijetli i pahuljasti, oko 4 minute. Umuti jaja i vaniliju.


  3. Na niskoj brzini polako dodaj smjesu brašna u smjesu s maslacem, miksajući dok se ne sjedini. Umiješaj zobene pahuljice, naribanu mrkvu i kokos. Pokrij i hladi tijesto oko 1 sat.


  4. Podijeli tijesto na 36 glatkih kuglica promjera 3,8 cm. Radi u serijama, rasporedi kuglice na 5 cm razmaka na pripremljene plehove. Nježno ih spljošti dnom mjerne čaše.

    Peci kekse dok ne počnu smeđiti oko rubova, oko 12 minuta. Izvadi iz pećnice i ostavi da se hlade na plehu 5 minuta. Prebaci na rešetku da se potpuno ohlade.


  5. Za pripremu kreme miksaj maslac i krem sir električnim mikserom na srednje visokoj brzini dok ne postanu glatki, oko 2 minute.

    Dodaj vaniliju i sol. Polako dodaj šećer u prahu, miksajući na niskoj brzini dok ne postane glatko, oko 2 minute.


  6. Namaži 1 žlicu kreme na ravnu stranu polovice ohlađenih keksa. Poklopi preostalim keksima i napravi sendviče.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

366 kcal

18 %

MASTI

17,00 g

23 %

KOLESTEROL

0,06 g

0 %

UH

50,00 g

18 %

PROTEINI

4,00 g

8 %

Isprobaj i ove recepte!

Biscotti s bademima Možda vas zanima... Neodoljivi domaći talijanski biscotti s bademima! Recepti Tea Mamut Možda vas zanima... Neodoljivi keksi na mašinu Tee Mamut Recepti Chocolate chip cookies Možda vas zanima... Najvažniji korak za izradu najboljih keksa s čokoladom Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.