gastro postao
Čitateljica magazina Skuhatćute Miroslava Jobst iz Zagreba s nama je podijelila svoj recept za nezaboravni voćni kolač te za njega osvojila nagradu od 100 kn
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 442
Potrebno vam je
- 150 g maslac, neslani
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 4 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 0.50 kom prašak za pecivo
- 1 kom vanilin šećer
- mlijeko kravlje, punomasno
- miješano svježe voće
- 200 g šećer, kristal
- 100 g kokosovo brašno
Priprema
- Dobro izmiješajte šećer, maslac, brašno, žumanjke, prašak za pecivo, vanilin šećer i dodajte malo mlijeka kako biste dobili smjesu koja se može razmazati u dobro namazanom i pobrašnjenom limu za pečenje. Pecite u pećnici na 180°C oko 15 minuta.
- Na polupečeni kolač stavite voće prema izboru, a zatim dodajte čvrsti snijeg od bjelanjaka, šećera i kokosova brašna. Pecite od 15 do 20 minuta na 180°c. Narežite kolač dok je vruć. Ako upotrebljavate svježe voće, narežite ga na komadiće.
Izvor Skuhatćute