Recepti 02. listopada 2022.

Palačinke od jednog sastojka - biste li ih probali?

Palačinke od mlijeka foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
TikTok je zaslužan za cijeli niz ukusnih recepata, no je li ovo jedan od njih?

Moramo priznati da rado isprobavamo recepte koji postanu viralni na društvenim mrežama. Ako se nešto svidi tolikom broju ljudi, ne može biti loše, zar ne? Pa, možda ovoga puta i nismo sigurni.

Palačinke obožavamo u svim oblicima i aroma, pripremamo ih po tradicionalnom receptu, na američki ili japanski način, s bananama ili zobenim pahuljicama... Verzija je zbilja beskonačno mnogo. Klasični recept za palačinke nije previše kompliciran i zahtijeva tek nekoliko osnovnih sastojaka, no TikTok nam je pokazao da taj popis sastojaka može biti još kraći. Ne samo kraći, nego sveden na jedan jedini sastojak - mlijeko. 

Možda nam je nekada prije i zagorjelo mlijeko na štednjaku, no nikada nam nije palo na pamet da ga namjerno zagrijavamo do trenutka kada iz tekućine postane čvrsta masa. Upravo tako se pripremaju palačinke od mlijeka koje su postale hit na društvenim mrežama. Odmah smo se zaputili u kuhinju i isprobali ovaj "recept" i moramo priznati kako se radi o vrlo ukusnim, ali poprilično neisplativim palačinkama. 

 

@gigi_eatss #viralcrepes #crepe1ingrediente #milkcrepe #crepeschallenge #1ingrediente #1ingredientrecipe ♬ original sound - gigi_eatss

 

Okus je slatkast i karamelast, a tekstura je hrskava. Odlične su punjene čokoladnim namazom, ali i šlagom i voćem. No sav taj okus i hrskavost odlaze u zaborav kada kažemo da je za pripremu jedne palačinke potrebno minimalno 15 minuta. Isplati li se priprema ili ne, najbolje je da sami zaključite, a recept donosimo u receptu. 

Palačinke od mlijeka recept

Sastojci:

  • 125 ml mlijeka

Priprema:

  1. Ulij mlijeko u tavu neprianjajućeg dna i stavi kuhati. 
  2. Kuhaj mlijeko na visokoj temperaturi dok se ne počne pjeniti, a nakon minute spusti temperaturu na nešto nižu i pusti da se kuha 15 minuta. 
  3. Jednom kada se palačinka formira, pomoću špatule ju prenesi na tanjur. 
  4. Pošpricaj palačinku vodom kako bi se mogla presaviti ako je previše hrskava. Namaži omiljenim namazom i uživaj!
Možda vas zanima... Čokoladni kolači od riže s maslacem od kikirikija hit su na TikToku Recepti Možda vas zanima... Green Goddess: Imamo recept za zelenu salatu koja je osvojila TikTok Recepti Možda vas zanima... Brza i laka Oreo torta od samo tri sastojka Recepti
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:31 07. Rujan 2022.

    S nutellom moze