gastro postao
Mekano meso soma u kremastom umaku od kiselog vrhnja
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 4
Potrebno vam je
- 4 filet som
- 5 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
- 1 kom limun
- 1 mala žlica crvena paprika
- sol
- pšenično brašno, bijelo
- ulje suncokretovo
Priprema
- Kotlete soma operite, prosušite pa dobro posolite i ostavite stajati u posudi oko 30 minuta.
- U plitki tanjur pospite brašno i pažljivo uvaljajte svaki kotlet. U tavi na najjačoj temperaturi zagrijte dosta ulja pa u njemu pržite kotlete. Pržite ribu dok sa obje strane dok ne poprimi zlatnožutu boju. Kada su kotleti gotovi izvadite ih i poredajte u drugu, manju tavu.
- U posudici dobro izmiješajte vrhnje, sok limuna i slatku papriku, pa time prelijte ispržene kotlete soma, poklopite tavu i na laganoj vatri krčkajte oko 15 minuta.
Mekano meso soma u kremastom umaku od kiselog vrhnja