Recepti 13. listopada 2014.

Kotleti soma u vrhnju

gastro postao gastro.24sata.hr
Mekano meso soma u kremastom umaku od kiselog vrhnja

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 4

Potrebno vam je

  • 4 filet som
  • 5 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
  • 1 kom limun
  • 1 mala žlica crvena paprika
  • sol
  • pšenično brašno, bijelo
  • ulje suncokretovo

Priprema

  1. Kotlete soma operite, prosušite pa dobro posolite i ostavite stajati u posudi oko 30 minuta.
  2. U plitki tanjur pospite brašno i pažljivo uvaljajte svaki kotlet. U tavi na najjačoj temperaturi zagrijte dosta ulja pa u njemu pržite kotlete. Pržite ribu dok sa obje strane dok ne poprimi zlatnožutu boju. Kada su kotleti gotovi izvadite ih i poredajte u drugu, manju tavu.
  3. U posudici dobro izmiješajte vrhnje, sok limuna i slatku papriku, pa time prelijte ispržene kotlete soma, poklopite tavu i na laganoj vatri krčkajte oko 15 minuta.

Mekano meso soma u kremastom umaku od kiselog vrhnja

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.