gastro postao
Iskoristite buču i njezine aromatične sjemenke za toplu i ukusnu juhu i prilog
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 924
Potrebno vam je
- 500 g buča
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 45 g maslac, slani
- 500 ml vrhnje za kuhanje
- 1 l povrtni temeljac
- sol
- papar
Priprema
- Na maslacu prepržite sitno kosani luk, češnjak i sitno sjeckanu buču. Lagano pirjati i nakon što buča postane mekana zalite temeljcem.
- Pustite da kuha, začiniti i dodati vrhnje za kuhanje, kad je buča kuhana sve skupa usitnite sa štapnim mikserom.
- Poslužiti s biskvitićima koje ste dobili tako da ste pomiješali 150 g glatkog brašna, 100 g maslaca, 100 g parmezana, 40 g prženih i sjeckanih bučinih sjemenki.
- Sve sastojke pomiješajte da dobijete fino prhko tijesto, razvaljajte ga i režite nožem.
- Pecite na 175 Celzijevih stupnjeva oko 15 min.
Izvor Ana Grgić