Recepti 11. travnja 2016.

Krem juha od buče i biskvitići od bučinih sjemenki

Buča
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite buču i njezine aromatične sjemenke za toplu i ukusnu juhu i prilog

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 924

Potrebno vam je

  • 500 g buča
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 45 g maslac, slani
  • 500 ml vrhnje za kuhanje
  • 1 l povrtni temeljac
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Na maslacu prepržite sitno kosani luk, češnjak i sitno sjeckanu buču. Lagano pirjati i nakon što buča postane mekana zalite temeljcem.
  2. Pustite da kuha, začiniti i dodati vrhnje za kuhanje, kad je buča kuhana sve skupa usitnite sa štapnim mikserom.
  3. Poslužiti s biskvitićima koje ste dobili tako da ste pomiješali 150 g glatkog brašna, 100 g maslaca, 100 g parmezana, 40 g prženih i sjeckanih bučinih sjemenki.
  4. Sve sastojke pomiješajte da dobijete fino prhko tijesto, razvaljajte ga i režite nožem.
  5. Pecite na 175 Celzijevih stupnjeva oko 15 min.

Izvor Ana Grgić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.