Recepti 12. veljače 2018.

Krem, krem, kremasti rižot s brokulom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Brokula je poznata kao iznimno zdrava namirnica, pa zašto je ne biste onda pripremili u rižotu?

Velika hranjiva vrijednost jedan je od glavnih razloga zbog kojeg bi se ovo zeleno povrće trebalo naći na vašim tanjurima tijekom zime. Ako vam brokula nije omiljeno povrće, možda današnji recept promijeni vaše mišljenje.  

Rižoto s brokulom i mascarponeom podliven s bijelim vinom odabir je koji će sigurno goditi vama i vašim najdražim gostima

 

Možda vas zanima... Isprobajte nešto novo: Pohana brokula Recepti

 

Brokula, piletina i orasi u woku Možda vas zanima... Brokula, piletina i orasi u woku Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 1/2 limuna
  • maslinovo ulje
  • 300 g brokule
  • 2 šalice povrtnog temeljca
  • 6 žlica maslaca
  • 1 crveni luk
  • 1 režanj češnjaka
  • sol
  • 1.50 šalice riže
  • 1 šalica bijelog vina
  • 1/2 šalice parmezana
  • 2 žlice estragona
  • 2 žlice peršina
  • mascarpone

Priprema:

  1. Ugrijte grill-tavu. Premažite kriške limuna maslinovim uljem i prepržite ih na tavi nekoliko minuta sa svake strane. Pustite da se ohlade i sitno nasjeckajte.
  2. U međuvremenu u loncu sa zasoljenom vodom blanširajte brokulu. Ocijedite i ohladite pod mlazom hladne vode. Stavite većinu brokule u blender, a malo sačuvajte za ukras. Ispasirajte brokulu.
  3. U loncu ugrijte temeljac i dvije šalice vode. Otopite u tavi četiri žlice maslaca pa dodajte luk i češnjak. Začinite prstohvatom soli i pržite pet minuta. Dodajte rižu i miješajte nekoliko minuta. Ulijte vino pa kuhajte dok ne ispari. Zalijte s pola temeljca i kuhajte sedam minuta. Dodajte ostatak temeljca i kuhajte desetak minuta.
  4. Umiješajte pire od brokule s parmezanom, estragonom i peršinom te ostatkom maslaca. Promiješajte i kuhajte još tri minute.
  5. Začinite solju i paprom pa poslužite s ostatkom brokule i komadićima limuna te umiješajte mascarpone.
Komentari 2
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Pjer 08:38 18. Veljača 2018.

    ..jelo koje se pamti i ponovo stavlja na obiteljski stol

  • Avatar Moela
    Moela 19:37 20. Ožujak 2016.

    Danas isprobano i u svakom skučaju još će se ponavljati. Sviđa mi se.