Recepti 13. siječnja 2017.

Isprobajte nešto novo: Pohana brokula

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Brza grickalica kojoj vrijedi dati priliku!

Ova brza grickalica gotova je za manje od pola sata, jednostavna je za pripremu i izvrsno će se složiti uz čitavu paletu različitih jela. Pohanu brokulu poslužite uz umak od limuna koji možete pripremiti od kiselog vrhnja, malo majoneze, limunovog soka i korice. Navalite, nećete se udebljati!

Potrebno vam je:

  • 4 žlice brašna
  • 2 jaja
  • 100 g krušnih mrvica
  • 100 g parmezana
  • 1 žličica timijana
  • 1 žličica limunove korice
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  2. U posudu dodajte vodu pa zagrijte do vrenja.
  3. Ubacite brokulu koju ste usitnili i kuhajte oko dvije minuta.
  4. Odmah zatim izvadite iz vruće vode i ubacite u hladnu.
  5. Osušite.
  6. U posebnoj posudi umutite jaja, a u drugu posudu stavite krušne mrvice, timijan, limunovu koricu, sol i papar.
  7. Ubacite brokulu u brašno, dobro protresite pa prebacite u jaja.
  8. Na kraju uvaljajte u smjesu s krušnim mrvicama, stavite na papir za pečenje i poprskajte maslinovim uljem.
  9. Pecite oko deset minuta dok brokula ne poprimi boju.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.