gastro postao
Brza grickalica kojoj vrijedi dati priliku!
Ova brza grickalica gotova je za manje od pola sata, jednostavna je za pripremu i izvrsno će se složiti uz čitavu paletu različitih jela. Pohanu brokulu poslužite uz umak od limuna koji možete pripremiti od kiselog vrhnja, malo majoneze, limunovog soka i korice. Navalite, nećete se udebljati!
Potrebno vam je:
- 4 žlice brašna
- 2 jaja
- 100 g krušnih mrvica
- 100 g parmezana
- 1 žličica timijana
- 1 žličica limunove korice
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
- U posudu dodajte vodu pa zagrijte do vrenja.
- Ubacite brokulu koju ste usitnili i kuhajte oko dvije minuta.
- Odmah zatim izvadite iz vruće vode i ubacite u hladnu.
- Osušite.
- U posebnoj posudi umutite jaja, a u drugu posudu stavite krušne mrvice, timijan, limunovu koricu, sol i papar.
- Ubacite brokulu u brašno, dobro protresite pa prebacite u jaja.
- Na kraju uvaljajte u smjesu s krušnim mrvicama, stavite na papir za pečenje i poprskajte maslinovim uljem.
- Pecite oko deset minuta dok brokula ne poprimi boju.
Dobar tek!