gastro postao
Jednostavan proljetni recept za osvježavajuću kremu od jagoda
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 90
Potrebno vam je
- 500 g jagode
- 10 g zelatina
- 1 šalica voda
- 0.50 šalica šećer, kristal
- 1 kom vanilin šećer
- 2 dl vrhnje za šlag
Priprema
- Oprane jagode, kojima ste odstranili peteljke, stavite na laganu vatru s dvije žlice vode. Pirjajte ih dok ne ispuste malo tekućine.
- Ocijedite sok i, prema potrebi, dolijte hladnu vodu kako bi šalica bila puna. U ovaj sok potopite želatinu i ostavite je neka stoji pet minuta. Zalijte je kipućom vodom i miješajte dok se ne rastopi.
- Propasirajte jagode štapnim mikserom. Dodajte ih u vruću rastopljenu želatinu pa pričekajte dok se smjesa ohladi i malo zgusne. Postupno u nju umiješajte šećer i tučeno slatko vrhnje. Gotovu kremu izlijte u čaše i držite u hladnjaku oko tri sata dok se ne stisne.
Izvor Skuhatćute